BYGG

Her skal de bygge verdens høyeste bygning - igjen

Selv ikke deres egne rekorder får stå i fred.

6. mai 2016 - 10:48

Med sine 828 meter er Burj Khalifa verdens høyeste bygg. 

Men nå ser det ut som om utbyggerne av rekordbygget, eiendomsutvikler Emaar Properties, kommer til å slå sin egen verdensrekord. 

I april gikk de nemlig ut med planene om å bygge enda høyere. Det skriver bloomberg.com.

Hemmelig høyde

Eiendomsutvikleren skal etter planen åpne et tårn som skal bli akkurat høyere enn det 828 meter høye bygget, til verdensutstillingen i Dubai i 2020.

Men hvor mye høyere det er snakk om er foreløpig ikke kjent. 

Tårnet skal bli midtpunktet i utviklingsområdet Dubai Creek Harbour, og er inspirert av Babylons hengende hager.

Det skal inneholde både butikker, hotell, innendørs park og roterende utsiktsplattformer.

Bærekraftig og energieffektivt

Planen er at tårnet, som er designet av Santiago Calatrava Valls Architect, skal forankres og stabiliseres med store stålkabler.

Arkitektene forklarer tanken bak bygget med at det kombinerer moderne og bærekraftig design med kulturen og arven i Dubai, på sine hjemmesider.  

Bygget skal være energieffektivt med blant annet løsninger som lar vannet som samles sammen fra kjøleanlegget benyttes til å vaske fasaden.

Fire års byggetid

Eiendomsutviklerne anslår at tårnet vil bygges i tre ulike byggesteg der et selskap vil få kontrakten for grunnarbeidet, et byggets betongarbeid og et tredje selskap vil få arbeidet med stålforankringen. 

De forventer at grunnarbeidet kan være i gang allerede denne sommeren, og at byggearbeidet vil ta rundt fire år til sammen. 

Tårnet er en del av den større utbyggingen av Dubai Creek Harbour project i Dubai, som tilsammen skal bestå av en 4,5 kilometer lang gågate, ni boområder, 22 hotell, en båtklubb og en havn. 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.