KARRIERE

Droppet NTH

Dag Yngve Dahle
20. feb. 2009 - 14:04
Vis mer

Navn: Finn Roar Bruun

Alder: 44 år

Stilling: Leder i Naturviterne

Utdanning: Hovedfag i skogbruk, Norges Landbrukshøyskole på Ås (nå UMB)

*

Hvilket annet yrke kan du tenke deg?

– Jeg kunne godt jobbet som psykolog eller jurist. Det å få folk med ulike personligheter og kompetanse til å jobbe sammen i team, er utrolig gøy når det fungerer. Produksjonsrettede yrker der du ser konkrete resultat av ditt arbeid, er også stimulerende. Jeg søkte og kom inn på NTH, men valgte det bort til fordel for skogbruksutdannelse.

Hvilket yrke kan du ikke tenke deg?

– Å jobbe som revisor eller aktuar ville nok vært et mareritt for meg. Vel kan bokholderi være kreativt, men jeg ville nok følt at den skapende delen av meg fikk lite stimuli. Det hadde blitt mye småplukk og detaljer som nok ikke ligger for meg.

Hva er ditt beste minne fra yrkeskarrieren?

– Lunsj ute i skogen i Vassfaret etter vellykket veibefaring er ett av mange gode minner fra arbeidslivet. Skogens yrende liv og avslappete ro gir rom både for ettertanke og virketrang. Mens jeg jobbet på daværende Norsk Institutt for Skogforskning, hadde jeg et oppdrag for landskapsarkitektfirmaet som utarbeidet landskapsplan for hovedflyplassen på Gardermoen. Sjelden har jeg vært med i en så dynamisk prosess med krav til konkrete resultater og mange som jobbet mot samme mål.

Hva vil gjøre norsk arbeidsliv bedre?

– Mer lokal lønnsdannelse i staten ville gjøre det mer attraktivt for høyt kvalifisert kompetanse å jobbe for en bedre offentlig sektor. Kollektiv lokal lønnsdannelse ville også bidra til å gjøre overgangen mellom offentlig og privat sektor lettere.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.