KARRIERE

Dropp CV-basene

CV. Curriculum Vitae. CV-database. CV-base. Finn.no. Stepstone. Monster. Arbeidsliv. Jobb. Jobbsøking. Søke jobb. Jobbsøknad. Søknad.
CV. Curriculum Vitae. CV-database. CV-base. Finn.no. Stepstone. Monster. Arbeidsliv. Jobb. Jobbsøking. Søke jobb. Jobbsøknad. Søknad. Bilde: colourbox.com
Dag Yngve Dahle
8. okt. 2007 - 12:15

Finn.no. Monster.no. Stepstone.no. Dette er nettsteder hvor du kan legge inn din egen CV med tanke på å få jobb.

Lite brukt

Men gir det økte sjanser for å få jobb? Nei, ifølge utdanningsmagasinet Kaleidoskopet.

Bladet har spurt 50 av Norges største selskaper om de bruker CV-databasene i jakten på nye medarbeidere. Tilbakemeldingen er slående.

Kun fire av bedriftene sier at de bruker databasene. Kun åtte prosent – altså færre enn hver tiende bedrift – søker etter kandidater blant CV-ene i slike databaser.

– Vi bruker aldri eksterne CV-databaser. Vår erfaring er at det er vanskelig å få personer med den kompetansen vi er på utkikk etter ved å bruke slike databaser, sier Vivi Kristensen, seniormanager i KPMGs HR-avdeling, til Aftenposten Forbruker.

Passivt

En annen grunn er at kvaliteten på CV-verktøyene rett og slett ikke er god nok.

Knut Solberg, redaktør i Kaleidoskopet, har følgende teori om hvorfor databasene ikke blir brukt.

– Jeg tror rett og slette det blir for passivt. Jeg tror også det er et problem at de ikke blir ofte nok oppdatert. De fleste bedriftene i undersøkelsen har hatt en dårlig erfaring med databasene, og vil derfor ikke bruke dem igjen, sier Solberg til nettstedet.

Her tjener du best

Red. anm:
Nito, Tekna og PF har egen CV-base, der kun medlemmer av organisasjonene kan legge inn sine CV-er. Dermed er dette den enste CV-basen der kun ingeniør, sivilingeniører og andre med høyere teknisk utdannelse får lov til å legge inn sine CV-er.

CV-basen finner du her

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.