KARRIERE

Drømmer om dirigentrolle

FORETREKKER MUSIKK: Gordana Petkovic (48), prosjektleder i Vegdirektoratet, vil mye heller jobbe med musikk enn verdipapirer.
FORETREKKER MUSIKK: Gordana Petkovic (48), prosjektleder i Vegdirektoratet, vil mye heller jobbe med musikk enn verdipapirer. Bilde: Joachim Seehusen
Dag Yngve Dahle
2. jan. 2008 - 09:49

Hvilket annet yrke kunne du tenkt deg?

Tolk. Det er et spennende yrke som jeg har prøvd meg litt på og som jeg likte godt. Eller kanskje kunne jeg tenkt meg å være dirigent for et kor eller orkester, og lage musikk av mange stemmer eller instrumenter.

Hvilket yrke kunne du absolutt ikke ha tenkt deg?

Aksjemegler.

Hva er ditt beste minne fra yrkeskarrieren?

Jeg liker å tenke tilbake både på miljøet i Zagreb som jeg forlot, og betongmiljøet på NTH. I NTH-miljøet, som var det første jeg møtte i Norge, var nok FoU-prosjektet «Gjenbruksprosjektet» mest givende og morsomt. I den sammenheng møtte jeg de forskjellige fagfeltenes innfallsvinkler på arbeidet med avfall og miljø. Det er gøy å tenke tilbake på sluttseminaret i mars 2006.

Hva vil gjøre norsk arbeidsliv bedre?

Det er synd at hver lille innsats, anstrengelse og tanke har en prislapp. Fokus på kostnader stykker opp arbeidet og setter urimelig sterkt fokus på kortsiktige mål.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.