Henrik Lia vil ha telekom-jobb.
Bertel Ånestad vil helst holde seg i hjemfylket Rogaland.
Hanne Skogestad peiler seg inn mot Statoil/Hydro.
Are Sæbu er realist - og er derfor sikker på jobb.
Camilla Syversten vil ha jobb hos entreprenør Backe.

Drømmer om det etablerte

Teknisk Ukeblad var nysgjerrig på hvordan dagens studenter ser på sine fremtidsutsikter og spurte et trettitalls NTNU-studenter.

Fellestrekket er at alle utenom IT-studentene tror de får jobb etter endt utdanning.

- Jeg tror ikke det holder med bare informatikk, sier Henrik Lia (21). Han vil supplere informatikkstudiene med økonomi eller markedsføringsfag. Drømmearbeidsgiveren heter NetCom eller Telenor.

– Jeg flytter hvor som helst for å få jobb. Etter endt studium kan du risikere å bli taxisjåfør, sier studiekamerat Eirik Bøe Slettan.

To mer selvsikre studenter svarer kontant ja på spørsmål fra Teknisk Ukeblad om de får seg jobb:

- Ja, det er ikke noe problem for flinke folk, svarer Bertel Ånestad (21 ) Studiekameraten Ole Christian Troland, som også går på industriell økonomi, er enig: - Jeg har stor tro på arbeidsmarkedet. Begge er villige til å flytte på seg for å få jobb, men etter en stund ser begge for seg en fremtid i henholdsvis Rogaland og Hordaland hvor de kommer fra.

Hanne Skogestad (20) studerer kjemi og bioteknologi på grunn av valgmulighetene. Drømmearbeidsplassen er Statoil eller Hydro: – Jeg tror jeg får jobb, men kanskje ikke med en gang, sier hun.

Matematikk- og fysikkstudentene er de NTNU-studentene som tar livet aller mest med ro på NTNU. At de får jobb, er de 100 prosent sikre på.

– Realister trengs alltid, lyder svarene fra Are Sæbu (21) og Einar Eilertsen (21). Men hvem som er deres drømmearbeidsgiver, er det vanskeligere å svare på: - Jeg har ikke drømt så mye, jeg er realist jeg, svarer Are. Kameraten Einar svarer etter lengre tids tenkepause: - Et etter annet forskningsrelatert.

Camilla Syvertsen (21) studerer bygg- og miljøteknologi: – Jeg tror jeg får jobb. Det var en av grunnene til at jeg valgte faget. Drømmearbeidsgiveren heter Backegruppe, som er ledende på Østlandet.