BYGG

Drikkevann distribueres etter stor vannlekkasje i øykommune

Oppfordrer innbyggerne til å samle regnvann.

Illustrasjonsfoto: Innbyggerne i Vega får beskjed om å samle regnvann eller bruke private brønner etter et at en lekkasje på hovedledningen har gjort at kommunen er uten drikkevann.
Illustrasjonsfoto: Innbyggerne i Vega får beskjed om å samle regnvann eller bruke private brønner etter et at en lekkasje på hovedledningen har gjort at kommunen er uten drikkevann. Foto: AP/Mackenzie Lad
Ida OftebroIda OftebroRedaktør for Digi.no og Inside Telecom
22. feb. 2020 - 21:23

Befolkningen i øykommunen Vega på Helgeland i Nordland oppfordres til å samle nedbør og benytte seg av private vannkilder etter en stor vannlekkasje lørdag.

Det er en stor vannlekkasje på hovedledningen på Vega, og det er satt opp distribusjon av vann, opplyser Vega kommune på sine hjemmesider.

Kommunen forsikrer at helse og omsorg blir ivaretatt. Bønder og andre som driver med landbruk, får tilkjørt vann.

Øvrig befolkning kan hente vann fra tankbil på Gladstad ved Spar for å dekke minimumsbehov for drikkevann. Vannet som hentes, må kokes, opplyser kommunen.

– Folk oppfordres til å samle nedbør og/eller benytte seg av private vannkilder til bruk som ikke er drikkevann, heter det på hjemmesidene til kommunen.

(©NTB)

Lokale innbyggere følger med på en skogbrann i nærheten av Alexandroupoli i Hellas 21. august i fjor. Skogbrannen her var den største som noen gang er registrert i EU. Klimaendringene bidrar til økt skogbrannfare mange steder i verden.
Les også

Rekordvarm klode i 2023: – Klimarekordene falt som dominobrikker

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.