OLJE OG GASS

Drar til Sverige med subsea

SAS: Svensk alt sammen? Om noen år, kanskje. Aker Solutions etablerer ingeniørkontor i Gøteborg.
SAS: Svensk alt sammen? Om noen år, kanskje. Aker Solutions etablerer ingeniørkontor i Gøteborg. Bilde: Aker Solutions

Dette skal de jobbe med:

  • Ansatte ved Göteborg-kontoret skal levere ingeniør- og designtjenester for de aller fleste undervannsteknologier og produkter som Aker Solutions tilbyr, inkludert brønnventiler, brønnrammer, sammenkoblingssystemer for havbunnsinstallasjoner, havbunnspumper og prosessanlegg.
  • I tillegg vil kontoret tilby støtte for anbuds- og forskningsarbeid. Kontoret vil jobbe integrert med Aker Solutions hovedkontor på Fornebu utenfor Oslo, og med selskapets teknologi og produksjonssenter på Tranby, 30 km sydvest for Oslo.
  • Aker Solutions har 17.000 fast ansatte medarbeidere og kontorer i 30 land.


Et nytt ingeniørkontor for subseaengineering blir derfor etablert i Göteborg i Sverige.

– Vi tenker langsiktig. Vi har store vekstambisjoner innen subsea-utstyr til olje- og gassmarkedet, sier Terje Steingrimsen, som har ansvaret for nyetableringen.

Selskapet vil ikke skylde på ingeniørmangel i Norge, mer en sikring av framtidig kapasitet.

– Det norske ingeniørmarkedet strammer seg til, men vi kjenner oss ikke igjen i beskrivelsen om ingeniørmangel. I første halvår har vi rekruttert 600 nye medarbeidere i Norge. Totalt har vi rekruttert 1200 globalt, de fleste ingeniører, sier Endre Johansen, kommunikasjonsdirektør i Aker Solutions til Teknisk Ukeblad.Ambisjoner

Aker Solutions peker på store forventninger til global vekst de neste tiårene, spesielt innen feltutbygginger på dypt og ultradypt vann.

BYGGER: Terje Steingrimsen har ansvaret for å etablere  Aker Solutions med engineeringkontor for subsea i Gøteborg. han regner med p ha 50 ansatte i løpet av et drøyt år.
Aker Solutions peker på store forventninger til global vekst de neste tiårene, spesielt innen feltutbygginger på dypt og ultradypt vann. Terje Steingrimsen. Aker Solutions

– Tilgang til ingeniørressurser med god teknologikompetanse vil være vesentlig for å nå våre ambisiøse vekstmål. Etableringen av Göteborg-kontoret er ett verktøy for å tilrettelegge for denne veksten, sier Steingrimsen.Tre-firedobler

Aker Solutions nye Göteborg-kontor ligger i Frölunda utenfor Göteborg, men vurderer å flytte nærmer sentrum. I dag er 13 ingeniører på plass, men målet er å være minst 50 innen utgangen av 2012.

– Vi tror Göteborg er en god plass å bygge opp et subsea ingeniørteam. Byen har flere store teknologiselskaper med ingeniører som kan tilby kompetansen og kapasiteten vi trenger. Regionen har også flere respekterte tekniske høyskoler og universiteter, som vil være en god kilde for rekruttering, sier Steingrimsen.Fra bil til bølger

For Aker Solutions kan det være en fordel at Saab-ingeniører trenger nye utfordringer. I Oslo har subsea-miljøet trukket til seg flere ingeniører fra det konkursrammete Think. Ingeniørene mener at det var kort vei kompetansemessig fra bil til blått hav.

– Det er også andre industrimiljøer vi kan rekruttere fra. Vi må erkjenne at Sverige ikke har spilt noen stor rolle i den globale oljeindustrien generelt eller innenfor undervannsteknologi spesifikt. Det kan jo også tenkes at noen svenske ingeniører som i dag jobber i Norge gjerne vi flytte hjem til Sverige og jobbe for oss, sier Johansen.

Les også:

Surfer på subseabølge

Stor mangel på subseaingeniører

Etterlyser subsea-standarder

Kritisk teknologi snart i mål

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.