BYGG

Dr. ing. Leif Øie blir ny adm. dir. i GK Inneklima i Norge

Går fra toppstilling i Link arkitektur.

Leif Øie er ansatt som ny administrerende direktør i GK Inneklima.
Leif Øie er ansatt som ny administrerende direktør i GK Inneklima. Foto: Hampus Lundgren/Multiconsult
Knut BjørheimKnut BjørheimJournalist
3. juni 2019 - 13:29

Leif Øie er utdannet sivilingeniør innen VVS-teknikk fra NTNU (1989), med doktorgrad i inneklima fra samme sted (1998). Han går til GK fra stillingen som administrerende direktør for Multiconsult-eide Link arkitektur, ett av de største arkitektkontorene i Skandinavia, skriver GK i en pressemelding.

53-åringen har også hatt lederstillinger i Techno Consult og Norconsult, og vært administrerende direktør i rådgiverselskapet Erichsen & Horgen.

Øie etterfølger Kim Robert Lisø, som tiltrådte som konsernsjef i GK-gruppen ved årsskiftet.

GK Inneklima leverer løsninger innen ventilasjon, byggautomasjon og kulde. Selskapet har hatt betydelig vekst de siste årene og har i dag mer enn 1100 ansatte fordelt på fire regioner, to divisjoner og 39 kontorsteder. Selskapet omsetter for mer enn tre milliarder kroner årlig og er den største enheten i GK, som i Norge også omfatter selskapene GK Elektro, GK Rør og GK Sikkerhet.

– Jeg ser fram til å ta fatt på spennende utfordringer i GK Inneklima og ser mange spennende utviklingsmuligheter for et solid og innovativt selskap, sier Leif Øie.

Øie vil inngå i GK Norges ledergruppe, og rapportere til Norge-sjefen. Han tiltrer stillingen 1. september og får kontorsted ved hovedkontoret på Ryen i Oslo.

Tesla Wall Connector 3 er en av ladeboksene som må ha et jordfeilvern type B dersom det skal installeres i henhold til NEK 400 i Norge.
Les også

Easee får Tesla-støtte

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.