KARRIERE

Dolph Lundgrens ukjente vitnemål

Dolph Lundgren var en av verdens beste karateutøvere da han gikk til Hollywood i 1985 - et par år etter at han gikk ut fra KTH.
Dolph Lundgren var en av verdens beste karateutøvere da han gikk til Hollywood i 1985 - et par år etter at han gikk ut fra KTH. Bilde: IMDB
16. feb. 2010 - 11:22

Det er svenske Ny Teknik som har fått kloa i Dolph Lundgrens vitnemål fra Kungliga Tekniska högskolan (KTH) fra tidlig 1980-tall.

Mye tyder på at det er godt skuespill fra svenskens side når han de siste 25 årene har gestaltet utallige roller som hardtslående, men noe grunne, actionfigurer.

I hvert fall gjennomførte han studiet med mer enn godkjente karakterer da han utdannet seg til kjemiingeniør, skriver tidsskriftet.

Se hele vitnemålet herMGP-programleder

Lundgrens Hollywood-gjennombrudd kom i 1985 i rollen som den kyniske og nådeløse sovjetrussiske bokseren «Ivan Drago» i Rocky IV. Senere fulgte han blant annet opp som selveste He-Man.

I nyere tid har han selv begynt å regissere film, før han igjen nå gjør comeback foran kamera i storfilmen «The Expendables» sammen med blant andre Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis, Mickey Rourke, Eric Roberts og Jet Li.

Hjemme i Sverige har Lundgren (52) i år vært å se på tv-skjermene som programleder for Melodifestivalen, altså svenske Melodi Grand Prix.

Noen tøffere?

Lundgren rakk aldri å virke som ingeniør. Han reiste til USA med stipend til å fortsette studier ved prestisjetunge Massachusetts Institute of Technology (MIT) i Boston, men prioriterte å drive med kampsport og forfølge skuespillerdrømmen.

Halvard Hanevold Foto: Scanpix Junge, Heiko

Av barske norske ingeniører er kanskje Halvard Hanevold en av de mest aktuelle, selv om skiskytteren snødde bort på åpningsdistansen i Vancouver-OL.

Eller finnes det noen tøffere?

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.