E16 EGGEMOEN-OLUM

Dokka Entreprenør skal bygge om gamle E16 gjennom Jevnaker for 87 mill

Til høsten starter arbeidet med å ruste opp strekningen Verkevika–Toso i Jevnaker. Nå er det klart at Dokka Entreprenør skal gjøre jobben.

Strandområdet langs Verkevika skal få et løft og fremstå som ett attraktivt sted. Her skal det blant annet bli et amfi.
Strandområdet langs Verkevika skal få et løft og fremstå som ett attraktivt sted. Her skal det blant annet bli et amfi. Illustrasjon: Pilot Arkitekter/Statens vegvesen
9. aug. 2023 - 17:22

I sterk konkurranse med Anlegg Øst Entreprenør og Isachsen Anlegg var det til slutt Dokka Entreprenør som leverte det beste kontraktstilbudet og vant anbudskonkurransen med en tilbudspris på 87.052.581 2023-kroner.

Det skriver Vegvesenet i en pressemelding.

Som en del av prosjektet E16 Eggemoen-Olum skal opprinnelig E16 gjennom Jevnaker rustes opp før den nedklassifiseres til fylkesvei etter at ny E16 er bygd forbi Jevnaker. Opprustingen skal gi et sammenhengende tilbud for gående og syklende.

Dette skal gjøres

Fartsgrense skal senkes fra 50km/t til 40km/t på de sentrumsnære delene av strekningen. Det skal bygges nye fortau flere steder, samt at eksisterende fortau skal rustes opp med ny kantstein og asfalt. De fleste gangfeltene skal heves, og det blir kantstopp for buss.

Strandområdet langs Verkevika skal få et løft. Her skal det anlegges et amfi som åpner for opphold og tilknytning til vannet. Eksisterende bruer ved Hermannstjernet og Moselva opprettholdes som de er i dag, men det skal gjøres arbeid med kantstein og slitedekke på disse bruene.

Det skal også bygges cirka 200 meter ny fylkesvei, og fylkesvei 241 skal kobles til Glassverkvegen med et nytt kryss slik at fylkesveien blir vikepliktsregulert.

For å håndtere overvannsmengdene fra fylkesvei 241 skal det bores ny overvannsledning under jernbanesporet. Det skal også bores kryssing for spillvann og kommunalt overvann, samt elektrokryssing, under jernbanen.

Kontraktsignering i slutten av august

Dette er en utførelsesentreprise, og kontrakten er en enhetspriskontrakt. Kommer det ikke inn noen klager før klagefristen går ut, blir det etter planen kontraktsignering i slutten august.

Samhandlingsmøtet med entreprenør er planlagt gjennomført 30. - 31. august, og forventet anleggsstart er i midten av september.

 

Les også

Ny tunneljobb: Bogstunnelen på 3500 meter trenger oppgradering

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.