ENERGI

Dobbelt gassfunn på Gjøa-feltet

Olje- og gasselskapet Neptune Energy har gjort to gassfunn i Gjøa-området i Nordsjøen.

Neptune Energy har gjort to gassfunn i området rundt Gjøa-feltet i Nordsjøen. 
Neptune Energy har gjort to gassfunn i området rundt Gjøa-feltet i Nordsjøen.  Foto: Neptune Energy
12. des. 2023 - 09:51

Totalt volumpotensial fra begge funnene er i størrelsesordenen 27 til 52 millioner fat oljeekvivalenter (mmboe), skriver britiskeide Neptune Energy i en pressemelding.

Ett av funnene ble gjort i avgrensningsbrønnen Ofelia, og selskapet anslår at utvinnbare volumer er på 16 til 33 millioner fat oljeekvivalenter med gass.

I tillegg ble det boret et sidesteg inn i det overliggende prospektet i Kyrreformasjonen. Det resulterte i et nytt gassfunn der anslåtte utvinnbare volumer er mellom 11 og 19 millioner fat gass.

– Det å både bekrefte Ofelia-volumet og samtidig gjøre nok et funn i nærheten, styrker vår forståelse av undergrunnen. Gjøa-området er og vil bli viktig i lang tid fremover, sier direktør Odin Estensen.

Ifølge ham åpner funnene for en rask og kostnadseffektiv utbygging med lave karbonutslipp.

Gjøa-plattformen er elektrifisert med kraft fra land og produserer med mindre enn halvparten av de gjennomsnittlige CO2-utslippene per produsert fat oljeekvivalenter på norsk sokkel, ifølge selskapet.

Neptunes direktør for leting og utvikling i Norge, Steinar Meland, sier at selskapet forbereder seg på flere letemuligheter i området fremover, som Cerisa-brønnen tidlig neste år.

Les også

Nytt gassfunn i Nordsjøen – kan settes i produksjon allerede i år

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.