MOBIL

Dobbel Nexus-lansering på mandag?

Samsung og LG kan stå bak årets nye Nexus-modeller.

23. okt. 2012 - 15:23
Vis mer

Siden 2009 har det dukket opp én Nexus-telefon (altså en offisiell Google-telefon) i året. Først ut var HTC Nexus One, deretter fulgte Samsung Nexus S, før samme produsent i fjor kjørte ut Galaxy Nexus.

Siden sist har Google også kastet seg på nettbrettbølgen, og det kan se ut til at vi får se to nye produkter under Googles pressekonferanse 29. oktober, altså på mandag: LG Nexus 4 og Samsung Nexus 10.

Det er begrenset hvor mye informasjon som er ute rundt hver av produktene, men vi skal ihvertfall servere det vi har:

LG Nexus 4 E960

Det finnes vanvittig mye informasjon og bildemateriale rundt LGs Nexus-telefon - den er til og med testet. Da blir det nesten overflødig når LG India nå går ut og bekrefter at den finnes.

Vi snakker altså om en telefon som er så godt som lansert.

Nexus 4 har fått en 4,7-tommers skjerm med 1280 x 720 pikslers oppløsning (720p), noe som er ganske så sammenlignbart med fjorårets Galaxy Nexus (720p, 4,65 tommers skjerm). Mest sannsynlig snakker vi om den samme IPS-LCD-skjermtypen som står i dagens toppmodell, Optimus 4X HD.

Telefonen skal ellers ha blitt heftig spekket på maskinvarefronten.

Under skallet finner du Qualcomms APQ8064-brikke, som kjører på fire 28 nm prosessorkjerner med en hastighet på 1,5 GHz. Når dette kombineres med grafikkbrikken Adreno 320 og 2 GB arbeidsminne (RAM) er det klart vi snakker om en telefon som kan dra det meste.

Kameraet skal kunne ta bilder i en oppløsning på 8 megapiksler.



LG Nexus 4.

Det er ikke alt som er fryd og gammen. Det ser ikke ut til at telefonen får minnekortstøtte, og da kan det bli knapt med plass selv om du velger varianten med størst internminne - 16 GB. Dette kommer selvsagt an på hvordan du bruker telefonen, og vil ikke være et problem for alle.

Samsung Nexus 10

Google har tidligere lansert en tablet sammen med Asus - Nexus 7, som altså har en 7-tommers skjerm.

På mandag ser det ut til at Google både har skiftet leverandør og økt skjermstørrelsen, og at resultatet er Samsung Nexus 10.

Dette nettbrettet skal ha en skjermstørrelse på 10,1 tommer, og kjøre ut en oppløsning på hele 2560 x 1600 piksler. Om dette stemmer sitter vi igjen med enda høyere pikseltetthet enn skjermen i Apples 3. generasjon iPad.

Hvilken maskinvare som befinner seg i godsakene er ikke offentliggjort, men vi blir overrasket om vi ikke finner en variant av Samsungs egenproduserte Exynos 4 Quad-brikke under skallet.

Prisen blir naturlig nok en hel del høyere enn Nexus 7, men samtidig er det lite sannsynlig at de priser seg ut av konkurransen mot iPad.

Vage rykter

Mens Nexus 4 og Nexus 10 er ganske så sikre, sirkulerer det en del informasjon vi skal være mer forsiktige med å svelge.

En av de mest interessante bitene er muligheten for at HTC-beistet som nylig ble vist frem i Japan, J Butterfly, vil bli lansert i resten av verden under Nexus-fanen. Isåfall snakker vi om en Nexus-telefon med 5 tommers 1080p-skjerm og særdeles kraftig maskinvare.

Dette vil isåfall mest sannsynlig skje på et senere tidspunkt enn hovedlanseringen på mandag.

Les mer om J Butterfly

Døde rykter

Ryktebørsen har vært mer aktiv enn vanlig på Nexus-fronten de siste månedene, men noen av de heteste ryktene er nå knekt og begravet.

Galaxy Nexus II

For en måned siden dukket det opp et foto med modellnummeret GT-I9260 i EXIF-informasjonen. Siden Samsung Galaxy Nexus har modellnummer GT-I9250 var det nærliggende å anta at dette var oppfølgeren - Galaxy Nexus II.

Dette stemmer altså ikke. GT-I9260 er Galaxy Premier, som skal være en mellomting mellom Galaxy S III og Galaxy S III Mini.

Sony Nexus X

Det var med stor fornøyelse vi postet bilder av det som så ut til å være en Sony-produsert Nexus-telefon.

Vi gikk derfor stille i dørene da det ble kjent at hele spetakkelet var jug og bedrag fra ende til annen. Faktisk har personen bak spetakkelet postet hele historien om hvordan han lekende lett sendte modellnavnet "Nexus X" fra 0 til 90 000 treff på Google.

Hele sannheten om årets Nexus-lineup får vi om seks dager.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.