KRAFT

DNV-sjef slutter brått

Toppsjefen i DNV Kema i Nederland slutter på dagen. Han tar med seg to andre topper.

DEN GANG DA: Lykkeligere tider. Thijs Arten (t.v) og Henrik O. Madsen beseglet avtalen mellom Kema og DNV om overtakelsen 1. mars i år. Tre måneder etter er ikke tonen like god.
DEN GANG DA: Lykkeligere tider. Thijs Arten (t.v) og Henrik O. Madsen beseglet avtalen mellom Kema og DNV om overtakelsen 1. mars i år. Tre måneder etter er ikke tonen like god. Bilde: DNV

Det Norske Veritas kjøpte tidligere i år aksjemajoriteten i det nederlandske energikonsulentselskapet Kema.

Administrerende direktør Thijs Aarten og ledelsen i Kema var ifølge pressemeldinger den gang svært positive til at DNV kom inn på eiersiden.

Les mer: DNV kjøper seg til miljøposisjon

Uenige i strategi

Nå har pipen fått en annen lyd og van Aarten, økonomidirektør Jos Huibregts og konserndirektør Hans van Haarst sa i går opp sine stillinger. Dermed er alle de tre fra Kemas tidligere ledelse ute.

I løpet av fusjonsprosessen er det nå kommet fram at de tre ikke deler resten av styret og ledelsens syn på selskapets framtid. 

I en pressemelding fra DNV KEMA Energy & Sustainability står det at Aarten vil starte eget konsulentselskap mens de to andre vil finne andre jobber.

Spaserer inn

Styret i DNV Kema med konsernsjef Henrik O. Madsen som styreleder, har utnevnt David Walker som ny administrerende direktør i DNV Kema. Walker kommer fra DNVs konsernledelse der han var strategidirektør.

En ny finansdirektør er også på plass; Ad van den Bos. Han er nederlender og har jobbet i DNV i 30 år. Både Walker og Van den Bos skal til daglig sitte i Kemas hovedkvarter i Arnhem i Nederland.

Konsernsjef Madsen sier i en pressemelding at han er overbevist om at Walker vil bidra til å styrke DNV Kema som ledende på energirådgivning, testing og sertifisering og bidra til overgang til sikker og pålitelig fornybar energi.

Overraskende opprør?

Oppsigelsen til Thijs Arten, Huibregts og van Haarst kom som lyn fra klar himmel på flere i DNV, spesielt ettersom den tidligere Kema-ledelsen var svært aktive i valget på nye eiere.

Begge var med siden starten for seks år siden  i oppbyggingen av Kema til å bli en ledende aktør innen rådgivning, test og sertifisering for energibransjen.

- Er det et internt opprør i DNV Kema?

-Det er et godt spørsmål , jeg vet ikke, men det kom overraskende, sier en i kilde i DNV Kema til Teknisk Ukeblad.

Verdensomspennende

DNV KEMA Energy & Sustainability har hovedkontor i Nederland. Ved DNVs overtakelse hadde Kema 1.800 ansatte. Ca. 530 ansatte i DNV-systemet ble overført til det nye selskapet DNV KEMA Energy & Sustainability fra 1. mars i år.

Av de 530 var ca. 120 ansatt ved DNV i Norge og om lag samme antall fra DNV i USA. I tillegg var det rundt 300 fra kontorer i Danmark, Storbritannia og Asia.

Les også: Veritas kjøper oljevernselskap

Veritas-godkjent utstyr virker ikke

Veritas styrker strømkunnskap subsea

DNV støtter miljøorganisasjon 

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.