KARRIERE

DNV på tusenhodersjakt

Truls Tunmo
12. sep. 2006 - 08:00

Neste år skal Det Norske Veritas ansette 1000 personer, hvorav cirka 900 skal være ingeniører.

Selskapet, som har hovedkontor på Høvik utenfor Oslo, er et av Norges mest internasjonale konsern med 300 kontorer i nesten 100 land. De 6500 ansatte representerer hele 82 nasjonaliteter.

150 i Norge

Mange ansettelser vil blant annet komme i India, Kina og rundt omkring i Europa.

- Bare her i Norge er vi på jakt etter 150 nye mennesker, de aller fleste skal også være ingeniører, sier informasjonsdirektør Tore Høifødt.

900 også i 2006

Til n24.no sier den danske konsernsjefen Henrik O. Madsen at de gode tidene i skipsfarten merkes godt på Veritas' bemanningsplaner de neste årene.

- Vi har vokst med 400 ansatte hittil i år, og planlegger å øke med ytterligere 500 før utgangen av året, sier Madsen.

Ingen nedbemanning

Til tross for at Det Norske Veritas har drevet kostnadssparingsprogrammer, har selskapet hele tiden hatt vekst.

- Sist gang vi nedbemannet var i 1986 etter oljekrisen. Siden har vi doblet antall ansatte til 7000 ved utgangen av året, sier informasjonsdirektør Høifødt.

Større krav

Han bebuder samme ambisjonsnivå i antall nyansettelser de neste fire årene, men vil ikke tallfeste dette.

- Satsingen på vekst er større enn noen gang. Det vi driver med er egentlig ikke konjunkturavhengig, men det internasjonale samfunnet krever mer åpenhet, etterrettelighet og mer innsyn. Feil tolereres ikke lenger, og å håndtere risiko er mer etterspurt enn noen gang, sier Høifødt.

Kvalifikasjoner er utfordringen

Konsernsjef Henrik O. Madsen mener den største utfordringen i forbindelse med nyansettelsene vil være å få nok kvalifiserte kandidater til alle stillingene verden rundt.

- Får vi 1000 nye ansatte hvert år, er det også viktig at de får en skikkelig innsprøytning av de verdier og kulturer som Veritas står for.

Ikke minst blir satsing på IT viktig.

- Alt avhenger av at IT-systemene virker. Samfunnet er mer og mer sårbart når teknologien bryter sammen. I de siste årene har vi kjøpt opp selskaper med IT-kompetanse og samtidig utviklet kompetanse selv. Nå blir IT ett av våre fire forretningsområder, sier Madsen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.