IT

DNBs omfattende flytting av data var vellykket

Stengte nettbanken i pinsen.

Nettbanken var stengt i helgen. Nå er den oppe igjen.
Nettbanken var stengt i helgen. Nå er den oppe igjen. Bilde: Stein Jarle Olsen
NTB NTB NTB
25. mai 2015 - 09:09

DNBs mobil- og nettbank var oppe igjen søndag kveld etter å ha vært pinsestengt på grunn av flytting av dataer og IT-systemer.

– Flyttingen har vært vellykket, og vi har nå flyttet alle dataene og IT-systemene våre til et nytt, sikkert og helt moderne datasenter utenfor Stavanger. Dette er det største IT-flytteprosjektet som noensinne har vært gjennomført i Norge, sier konserndirektør for IT i DNB, Liv Fiksdahl.

Les også: Kan vi snart kaste alle betalingskortene?

Problemer med kort

Under flyttingen ble bankens nettbank, mobilbank og SMS-tjenester stengt fredag klokka 23. Betalingskort skulle fungere som normalt, men lørdag støtte likevel kunder på problemer med bankkortene sine.

Kortproblemene lørdag hadde ikke noe med omleggingen av datasystemene å gjøre, opplyste pressetalsmann Vidar Korsberg Dalsbø til E24.

Les også: Den første banken er klar med Java-fri innlogging

Green Mountain

Nett- og mobilbanken ble flyttet fra Evrys åtte datasentre til Green Mountain datasenter på Rennesøy i Rogaland.

Etter flyttingen har DNB testet og prøvekjørt nettbanken i normal drift, og alt ser ut til å fungere som det skal, opplyser banken.

TUs lesere har talt: TUs lesere har talt: Dette er de mest irriterende programmene  

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.