MOBIL

Disse tre koster under 700 kroner

... og to av dem har plass til to SIM-kort.

23. juni 2011 - 14:43

Nokia har fått mye oppmerksomhet etter at de endelig lanserte sin første Meego-telefon, Nokia N9, på tirsdag. Da er det lett å overse at produsenten også kom med tre andre modeller: C2-02, C2-03 og C2-06. 

LES OGSÅ: Se video av menyene i Nokia N9

Nokia C2-02 - Enkel og billig

C2-02 er en liten og kompakt Series 40-telefon som både har trykkskjerm og utskyvbart nummertastatur. Telefonen veier 115 gram, og har en skjermstørrelse på 2,6 tommer.

Skjermen har en oppløsning på 240 x 360 punkter, og er resistiv. Dette betyr at den ikke reagerer på berøring - men trykk.

Resten av spesifikasjonene er også beskjedne. Du får en lagringskapasitet på knappe 10 MB, men har til gjengjeld støtte for Micro-SD-kort opp til 32 GB. Du får ikke med dette i pakken.

Kameraet tar bilder i to megapikslers oppløsning. Selv om vi ikke er tilhengere av altfor mange megapiksler er dette lavt nok til at du bør ta Nokias "Take high quality pictures with 2Mpix camera" med en klype salt.

Telefonen har ellers utgang for 3,5mm minijack, så den burde fungere fint for deg som er ute etter en rimelig musikktelefon (bare husk å kjøpe minnekort).

C2-02 kommer på markedet iløpet av tredje kvartal i år, og får en utsalgspris på mellom 600 og 700 kroner.

Nokia C2-03 - Plass til to SIM-kort

C2-03 ser ved første øyekast ut som nøyaktig samme telefon som C2-02, og det er faktisk ikke langt fra sannheten.

Spesifikasjonslisten for denne telefonen er nesten dønn lik som søstermodellen, med unntak av én viktig detalj: Den veier tre gram mer.

Disse tre grammene skyldes at telefonen har plass til to SIM-kort, slik at du kan ha både jobbnummeret og privatnummeret på plass samtidig. Ut fra skjermbildene ser det ut til at begge SIM-kortene kan være aktive samtidig, noe som ikke alltid er tilfelle.

To antenner og to SIM-kort gjør at C2-03 holder ut kortere i standbymodus, men den skal ifølge Nokia likevel levere opp mot 400 timer.

Nokia C2-06 - kopi av C2-03

Vi har prøvd å finne noen forskjeller på Nokia C2-03 og C2-06, men vi greier ikke se noe annet enn at den kommer i andre farger, og at den ikke vil være tilgjengelig i alle markeder.LES OGSÅ:

Billig eller dyr smarttelefon?

Gode og enkle billigtelefoner

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.