MOBIL

Disse telefonene skal redde Nokia

Etter lang tid på sidelinjen lanserte Nokia i dag endelig telefonene som skal ta opp kampen mot Android & co.

14. sep. 2010 - 13:30

I dag gikk Nokia World av stabelen i London, og den finske produsenten viste allerede i morgentimene frem tre nye telefoner: C7, C6 (C6-01) og E7. Ingen av telefonenene kan kalles helt store overraskelser, da det har florert av ryktebilder av alle sammen i mange uker. Samtlige av telefonene kjører på den nyeste Symbian-versjonen, altså Symbian^3.

Noen Meego-telefoner er foreløpig ikke lansert, men arrangementet er ikke over før i morgen, så det er lov å håpe på litt Linux-nytt det neste døgnet.

Les også: Dette er Symbian^3

 

Uansett, her er detaljene du var ute etter da du klikket på denne artikkelen:

Nokia E7 - ArbeidshestenNokia E7 er Nokias nye flaggskip for proffbruk.

Nokia E7 er produsentens nye flaggskip i profftelefon-segmentet. Her får du både fulltastatur og en firetommers, berøringsfølsom AMOLED-skjerm. I tillegg har telefonen det nyeste av teknologi, som trådløs nettverkstøtte opp til 802.11n og Bluetooth 3.0. Exchange-støtte er også på plass, og det er også laget en egen sikkerhetsløsning til E7, for bedrifter som krever slikt. Denne kommer i en automatisk oppdatering tidlig 2011.

Selv om Nokia ikke er på bærtur når de presenterer E7 som "profftelefonen", har den muligheter som strekker seg langt, langt utenfor kontorlandskapet. Multimedieegenskapene er for eksempel ikke veldig langt unna de du finner i Nokia N8, noe som er veldig lovende.Skjermen er fire tommer stor, og har en oppløsning på 640 x 360 piksler.

Med bredskjermformat og en oppløsning på 640 x 360 burde det være grei skuring å se film på telefonen, men da E7 har fått HDMI-støtte, er det kanskje mer interessant å koble den direkte til TVen, og spille av HD-video med surround-lyd. Videoformatene som støttes er H.264, MPEG-4, VC-1, H.263, Real Video 10, ON2 VP6 og Flash.

Det er ikke bare avspilling av lyd og bilde som har blitt tungt vektet i E7. Også opptaksmulighetene er viet mer oppmerksomhet enn det som er typisk for en profftelefon. Kameraet tar bilder i åtte megapikslers oppløsning og kan filme video i 720p, og en dobbel LED-blits hjelper deg i omgivelser med dårlige lysforhold.176 gram med godsaker.

E7 har ellers både A-GPS med gratis navigasjon, HSPA opp til 10,2/2 Mbps og et internminne på 16 GB - i tillegg til støtte for minnekort, selvsagt.

Det skal vel til slutt nevnes at E7 ikke er en telefon du tar med deg på joggeturen, da godsaken veier heftige 176 gram.

Nokia E7 kommer på markedet i fjerde kvartal i år, og vil koste omtrent 4500 kroner her til lands.

Neste side: Nokia C7

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.