MOBIL

Disse telefonene får du kjøpt i sommer

Raskere, lekrere og mer avanserte mobiltelefoner. 2011 ligger an til å bli det beste mobilåret noensinne.

19. apr. 2011 - 14:38

Vi er ikke mer enn en fjerdedel ut i 2011, men det har allerede skjedd svært mye interessant på mobilfronten. Alle produsentene har kommet med nye toppmodeller, og utviklingen ser absolutt ikke ut til å bremse opp med det første.

Les også: Lyntester av de nye 2011-mobilene »

Her er en oversikt over de mest interessante telefonene som enten er kommet ut de siste to månedene, eller som er rett rundt hjørnet.

Muskeltelefonene

Når vi ser tilbake på 2011, kommer vi til å tenke på det som året da mobiltelefoner fikk doble prosessorkjerner. I denne sjangeren vil du i juni ha fire alternativer å velge mellom.

LG Optimus P990 2X


RASKEST I DAG:
LG Optimus 2X er den raskeste telefonen du får kjøpt, ihvertfall frem til mai.

Optimus 2X ble den første telefonen med to prosessorer på det norske markedet, og er per i dag den raskeste mobiltelefonen du får kjøpt.

Med Nvidias Tegra 2-brikke under panseret åpner det seg helt nye muligheter, og telefonen tygger unna alt du finner på Android Market uten antydning til hikking.

Nvidia har også sin egen Tegra Zone-tjeneste der du kan laste ned ekstra krevende spill med ekstra bra grafikk, om du virkelig vil utnytte maskinvaren som står i telefonen. 

Telefonen har foreløpig Android 2.2, men ifølge LG skal den oppdateres til 2.3 iløpet av juni, så ventetiden er ikke den lengste.

Prisen på godsaken ligger på rett over 4000 kroner, altså i samme klasse som Sony Ericsson Xperia Arc.

Les vår test av Optimus 2X »

LG Optimus 3D


3D:
To kameralinser gjør at Optimus 3D kan filme tredimensjonale videoer.

Da vi trodde LG hadde lagt listen for året med Optimus 2X bestemte produsenten seg for å slippe løs nok et beist: Optimus 3D.

Denne telefonen har, som du skjønner av navnet, 3D-skjerm. Og i tillegg til å kunne vise 3D-innhold kan telefonen også filme i 3D. For å gjøre dette mulig har telefonen fått to kameralinser som filmer samtidig og bokstavelig talt gir ferievideoene dine en ny dimensjon. 

I tillegg til 3D-egenskapene kan denne telefonen skilte med like kvass maskinvare som Optimus 2X. Her får du den kraftigste systembrikken Texas Instruments har laget for mobiltelefoner til nå: OMAP4430.

I tillegg til doble prosessorkjerner har denne brikken også doble minnekanaler, slik at prosessorene kan forsyne seg fritt fra hver sin minnebank når arbeidsoppgavene står i kø.

Dersom ingenting går galt, kommer Optimus 3D på markedet iløpet av juni måned. LG opplyser at veiledende pris ligger på 5500 kroner.

Vi hadde et eksemplar av Optimus 3D inne i redaksjonen, og benyttet selvsagt anledningen til å skremme vettet av ærlige mennesker.

Les vår lyntest av LG Optimus 3D »

Samsung Galaxy I9100 Galaxy S II


1,2 GHz:
Samsung Galaxy S II blir en farlig konkurrent til LG og HTC.

Om du er blant dem som følger med på det som rører seg i mobilverdenen har du garantert hørt om Galaxy S II. Dette er Samsungs første telefon med doble prosessorkjerner, og på papiret er den enda kvassere enn LGs kraftpakker.

I store deler av verden skal Samsung selge denne telefonen med Nvidias Tegra 2-maskinvare under panseret, men varianten som kommer til Norge rommer Samsungs egenproduserte Exynos 4210-brikke.

Denne har to prosessorer som yter 1,2 GHz hver, i tillegg til 1 GB arbeidsminne og grafikkbrikken Mali-400 MP, som såvidt oss bekjent skal ha omtrent samme ytelse som Geforce-brikken i LG Optimus 2X.

Galaxy S II kommer på markedet i mai, og vil ha en prislapp på rett rundt 5000 kroner.

Les vår lyntest av Galaxy S II »

HTC Sensation


RASKEST AV ALLE?
HTC Sensation har den kvasseste grafikkbrikken av alle de kommende dual core-telefonene.

HTC Sensation ble annonsert av HTC for kun et par uker siden, men skal likevel være på markedet allerede i juni.

Denne telefonen er HTC hittil hissigste telefon, og blant de første i verden med Qualcomms MSM8260-systembrikke. Denne brikken gir deg doble prosessorer som yter 1,2 GHz hver, og du får også 768 MB arbeidsminne.

Mest interessant er det muligens at den kommer med grafikkbrikken Adreno 220. Denne er oppfølgeren til brikken du finner i telefoner som Sony Ericsson Xperia Play og HTC Desire HD, og feier gulvet med konkurrentene i rene ytelsestester.

Les også: Så sterk er HTC Sensation »

Skal man dømme ut fra papiret er det mye som tyder på at det er Samsung Galaxy SII og HTC Sensation som til syvende og sist kniver om tronen hva ytelse angår.

Les mer om HTC Sensation »

Neste side: Android- og berøringsskjerm-bølgen »

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.