T2

Disse PC-ene kan du vri og vrenge på

Lenovo er hekta på hybrider.

Giga-PC: Alt-i-ett-hybriden  har en skjerm på hele 20,5 tommer. Den kan settes opp oppreist eller flatt på bord som nettbrett.
Giga-PC: Alt-i-ett-hybriden har en skjerm på hele 20,5 tommer. Den kan settes opp oppreist eller flatt på bord som nettbrett. Bilde: Lenovo
6. sep. 2013 - 13:30

BERLIN: Lenovo har erobret posisjonen som verdens største PC-leverandør foran HP, og de har ikke tenkt å slakke av.

Nå snakker de om PC pluss-alderen, som omfatter alle slags PC-er, nettbrett, telefoner og bord-PC-er.

Det kinesiske selskapet bruker IFA-messen i Berlin til å pumpe ut nye modeller. En revisjon av produktsortimentet passer ganske godt med at Intel for alvor er klar med den nye Haswell-generasjonen prosessorer som får batteriene til å vare mye lenger.

Inspirert, eller kanskje vi skal si truet, av nettbrettene er PC-enes svar såkalte hybrider.

Modeller som kan være både det ene og det andre.

Lenovo har virkelig kastet seg på bølgen, og til og med gamle ærverdige ThinkPad har fått ny sveis. Selskapet vil lede i multimode computing som de kaller det, og som andre kaller hybrider.

Les også: Slik blir Intels nye prosessorer

Flex

Flex er en ny vri på den vanlige bærbare PC-en.

Det produseres 14- og 15-tommers utgaver som ser ut som vanlige PC-er, men her kan du vrenge skjermen helt rundt, hele 300 grader, og få den til å stå frem som en liten bord-TV, eller stand-modus som Lenovo kaller det.

Perfekt for selgere som skal kjøre presentasjoner for noen få personer uten å rigge opp projektor.

Flex 20 Multimode har en 19,5 tommers skjerm på 1600 ganger 900 punkter og kan stå i stand eller vrenges helt rundt og bli til en plate. Og gjerne i form av et lite bord hvor man kan spille.

Les også: Denne PC-en har noe ingen andre har

Yoga 2 Pro

Yoga 2 Pro er en 13-tommers PC som virkelig kan danse og gå i spagaten. Den har en skjerm på 3200 ganger 1800 punkter med 350 nits. Stemmekontroll og bevegelseskontroll omtrent som TV-ene til Samsung.

Avhengig av hvilken stilling man setter PC-en i, foreslår Yoga programvare som passer. Office passer best når man bruker den som vanlig bærbar PC, mens video applikasjoner er nok bedre i stand- og teltmodus.

En egen app funger som stemme og bevegelseskontrollert kokebok. Yogaen hoder i opptil 9 timer før den må ha assistanse fra strømnettet.

Thinkpad

ThinkPad Yoga: ode gamle Thinkpad har vært på ballettskole
ThinkPad Yoga: Gode gamle Thinkpad har vært på ballettskole . Lenovo
Selv seriøse Thinkpad får nå Lenovos litt sprelske vri og vreng-teknologi de har kalt Yoga-muligheter.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Thinkpad Yoga kan vrenges helt rundt slik at den blir til et nettbrett. Når skjermen vrenges rundt så løfter rammen seg rundt tastene og beskytter dem. Vrir du ikke fullt så mye, blir den til det Lenovo kaller en stand hvor den hviler på tastaturet mens skjermen stikker opp.

Perfekt om man skal se på film eller vise en PowerPoint-presentasjon for noen få.

Ved å sette den i såkalt telt-konfigurasjon oppnår man det samme på en litt annen måte. Men selvfølgelig. Dette er også en helt vanlig bærbar datamaskin også. En med berøringsskjerm som man kan får digitaliseringspenn til å skrive rett på skjermen.

Vi noterer også at Lenovo har utstyrt den med en port som gir strøm og dokking i samme pluggen.

Med 12,5 tommer er den bare 18,8 mm tykk, har opptil 8 timer batterilevetid og veier 1,57 kilo. Berøringsskjermen kan kontrolleres av opptil ti fingre for de som kan huske alle variantene.

Test av Lenovo Thinkpad X1 Carbon Touch: Super-ultrabook for proffbrukerne

Vibe X

Lenovo forsøker seg også med en ny smarttelefon i toppsegmentet. Spørsmålet er om det er plass til en til. Selv om Lenovo har et solid navn i PC-markede,t er de ganske ukjente på mobilsiden. Da skal det noe skikkelig nytt til for å byte seg inn på denne veldig lukrative slagmarken.

Nettbrett. Lenovo S5000 er med sine 7,9 mm tynnt, men også lett. Om det er nok til å brøyte seg plass i et godt befolket marked gjenstår å se
Lenovo forsøker seg også med en ny smarttelefon i toppsegmentet. Spørsmålet er om det er plass til en til. Selv om Lenovo har et solid navn i PC-markede,t er de ganske ukjente på mobilsiden. Da skal det noe skikkelig nytt til for å byte seg inn på denne veldig lukrative slagmarken.Nettbrett. Lenovo S5000 er med sine 7,9 mm tynt, men også lett. Om det er nok til å brøyte seg plass i et godt befolket marked gjenstår å se. Lenovo

Vibe X er en stilig telefon, en 9,6 mm tynn og 121 gram lett sådan. Men utenom at den har et 5 MP kamera i front, i tillegg til det etter hvert så obligatoriske 134 MP kameraet bak, kan vi ikke se at den bringer mer enn et nytt navn til torgs.

For et år siden ville fire kjerner og 1,5 GHz vært et argument. Nå har et par av konkurrentene hevet lista til 2,3 MHz.

Da synes det 7,9 mm tynne nettbrettet S5000 på skarve 246 gram er mer interessant. Dette er små mål for et 7 tommers nettbrett.

Utstyrt med et 1,6 MP kamera foran, 5 MP bak, firekjerne 1,2 GHz prosessor og en 1280 ganger 800 punkters syvtommers skjerm med anstendig lysstyrke på 350 nits lover det bra for Lenovo.

I følge den kinesiske produsenten skal batteriet holde i over åtte timer med WiFi på og over 6 når man ser på film i HD.

Les også:

Intel vil inn i mobiler og nettbrett

Slik skiftet vi skjerm på Ipad-en

Test av Sony Vaio Duo 13: Lekker slider-PC fra Sony

Test av MacBook Air 11": Den beste minimaskinen har blitt enda bedre

Test av Microsoft Surface Pro: Både PC og brett på 900 gram

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.