MOBIL

Disse Nokia-telefonene gleder vi oss til

Det har ikke kommet mye interessant fra Finland det siste året.

26. aug. 2010 - 13:33

Nokia har ligget i dvale i nærmere ett år nå, og har kommet med få spennende nyheter. Årsaken til dette er at produsenten er i ferd med å fase ut de gamle operativsystemene sine for å gå over til Symbian^3, Symbian^4 og Meego.

Les mer om dette:

Nå er Symbian åpent og gratis

Dette er Symbian^3

Hvorfor du ikke skal glemme Nokia

 

Heldigvis er det bare stille før stormen, og vi er nok ikke de eneste som holder pusten mens vi venter på de kommende godsakene fra Finland.

Her er tre telefoner du kan glede deg til:

N8 - Symbian^3, HDMI og skikkelig bildebrikke

Det er flere måneder siden Nokia viste frem N8 første gang, og du må fremdeles vente noen uker før den er på plass i butikkhyllene. Vi mistenker at denne "pinebenken" er Nokias måte å berolige aksjeeierne sine på, for denne telefonen ser rett og slett herlig ut.

N8 er spekket med funksjoner, men det er spesielt to ting med N8 vi er svært spente på (i tillegg til å få prøve Symbian^3, selvsagt.): Kameraet og HDMI-utgangen.

Nokia har nemlig tatt til vettet og gitt telefonen en skikkelig bildebrikke som er like stor som de du finner i vanlige kompaktkamera. Dette er mye viktigere enn antall megapiksler. Ikke at det skranter på det heller, da N8 tar bilder i opp til 12 megapiksler..

Telefonen har også ekte blits, slik at du faktisk kan bruke den til noe, og forvente bra resultater.

Med HDMI-utgang kan du spille av videofiler direkte på TVen - eller enda bedre - gjennom en forsterker som videresender lyd og bilde til stereoanlegg og TV-skjerm. Her snakker vi altså om en telefon som lett kan brukes som kilde når du skal se film.

Interessert i stueløsninger?
Perfekt for mediesenteret

Slik bruker du mobilen som mediesenter

 

N8 har selvsagt både Wi-Fi (opp til 802.11n), HSPA, GPS og annet snacks du forventer av en ekte premium-telefon. Skjermen er av typen AMOLED, har en størrelse på 3,5 tommer og en oppløsning på 360 x 640 piksler.

N8 vil trolig koste mellom 4000 og 4500 kroner når den kommer i salg i Norge.

Les mer om Nokia N8 her

 

 

C7 - billigversjonen av N8

Med tanke på at Nokia N8 får en ganske stiv pris er det greit å ha et billigere alternativ på listen: C7.

C7 har stort sett de samme spesifikasjonene som N8, men har fått et åtte megapikslers kamera istedenfor 12. Kameraet har heller ikke ekte blits eller like stor bildebrikke.

HDMI-utgangen er også borte, så om du skal spille av mediefiler på TVen må du ty til DLNA, noe som egentlig funker ganske bra, det også.

Mer om Nokia C7 leser du her

 

N9 - Rå kraft og Meego

Nokia og Intels Meego-operativsystem er noe av det mest lovende på lenge, og den første telefonen som blir lansert med den nye plattformen ser ut til å bli kruttpakken N9.

Telefonen er fortsatt på ryktestadiet, men det har lekket ut en del informasjon allerede.

N9 får etter alt å dømme en AMOLED-skjerm med en oppløsning på 480 x 800 piksler og en størrelse på fire tommer. Telefonen kjører også på Snapdragon-brikkesettet, som blant annet byr på en prosessor som yter 1 GHz. Her burde det ikke være noe problem å pløye både spill og film, med andre ord.

I tillegg til diger berøringsskjerm, har N9 også fulltastatur, noe som nok for mange vil gjøre den ekstra aktuell som jobbtelefon.

N9 har ellers alt du kan be om av teknologi, og utvalget av apps for telefonen vil nok også på sikt bli svært solid. Dette er definitivt en telefon å følge med på for de som er ute etter et fullverdig alternativ til Android.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.