MOBIL

Disse får Android 4.0

Det begynner å bli klart hvilke telefoner som får den nyeste Android-versjonen.

7. nov. 2011 - 14:12

For to uker siden slapp Google omsider ut den etterlengtede Ice Cream Sandwich-oppdateringen sin. Denne løfter Android-plattformen fra versjon 2.3 til 4.0, og byr på omfattende oppgraderinger.

Vi har allerede tatt en titt på den første telefonen med Android 4.0, Samsung Galaxy Nexus, som også byr på en heftig skjerm og en hel del annen snacks.

Galaxy Nexus blir imidlertid langt fra alene om å kjøre Ice Cream Sandwich. Vi har tatt en runde på de største Android-produsentene og forhørt oss om hvilke modeller som får oppdateringen.

LG

LG startet 2011 med friskt mot, ny strategi og en rekke nye mål.

Det viktigste av disse målene var at selskapet aktivt skulle være med å drive teknologien videre, og etter å ha vært først ut med både dobbeltkjerneprosessor og kombinasjonen 3D-kamera/3D-skjerm kan ingen beskylde selskapet for å ha ligget på latsiden.

Men selv om LG har vært en langt mer spenstig produsent i år enn for eksempel i fjor, har de ikke innfridd på alle områder. Blant annet har oppdateringer til nye Android-versjoner kommet i seneste laget, og det er bare dager siden 2.3-versjonen til Optimus 2X begynte å tikke ut.

Dette til tross for at produsenten var blant de aller første med Android 2.2.

Hvilke LG-modeller får Ice Cream Sandwich?

LG har kun nevnt én konkret modell som får Android 4.0, og det er Optimus 2X. Når produsenten på sine Facebook-sider bruker formuleringen "Akkurat nå planlegger vi oppdateringen til ICS for Optimus 2X og andre toppmodeller i Optimus-serien" tar vi det imidlertid for gitt at også Optimus 3D P920 står på listen.

Les test av LG Optimus 2X

Les test av LG Optimus 3D

Det er heller ikke utenkelig at også Optimus Black får oppdateringen, men her er vi jammen ikke sikre, da den har en del svakere maskinvare enn de to dobbeltkjernemodellene.

Noe tidsperspektiv har vi fremdeles ikke fått, men det må være lov å håpe at produsenten gir litt mer gass enn de har gjort på 2.3 Gingerbread-oppdateringen. Spesielt med tanke på at LG er blant produsentene som gjør færrest endringer i menysystemet før de kjører ut nye Android-varianter.

Sony Ericsson

Etter å ha gått på en solid smell med oppdateringer i 2010 var Sony Ericsson tidlig ute med å love full skjerpings i år. Og produsenten har virkelig gått inn for oppgaven, ved å holde blikket beint festet på Android og droppe både Symbian- og Windows-modeller. 

En annen faktor som har gjort det svært enkelt for Sony Ericsson å smekke ut oppdateringer til alle telefonene sine i hurtig tempo er at absolutt alle Android-modeller som er lansert siden årsskiftet kjører på Qualcomms systembrikke MSM8255.

Resultatene har ikke uteblitt, og samtlige av selskapets 2011-modeller har enten blitt lansert med eller oppdatert til 2.3 Gingerbread.Det kan se ut som samtlige Sony Ericsson-modeller fra i år får Ice Cream Sandwich.

Hvilke Sony Ericsson-modeller får oppdateringen?

Det er foreløpig ikke gitt ut noe offisiell informasjon fra Sony Ericsson,  men etter hva vi erfarer skal samtlige av Android-modellene som er sluppet løs siden januar oppdateres til Android 4.0. Her stiller altså Xperia Arc og Xperia Mini på lik linje, og illustrerer fordelen med å uniformere maskinvaren.

Foreløpig har vi forstått det som at oppdateringen skal rulles ut i løpet av første kvartal neste år, og forventer nærmere informasjon i løpet av de neste ukene.

HTC

HTC har kjørt en ganske lik stil som Sony Ericsson og kjørt ut Android-telefon etter Android-telefon i år. Produsenten har også greid å holde stramme tøyler på oppdateringene, til tross for at de har måttet kode om Sense, altså det mest omfattende av Android-menysystemene. 

Hvilke HTC-modeller får oppdateringen?

Noen helt spikret liste over alle telefoner som får Android 4.0 har vi fremdeles ikke fått, men i dag bekreftet HTC at følgende modeller får oppdateringen "tidlig 2012":

HTC Evo 3D

HTC Sensation

HTC Sensation XE

HTC Sensation XL

Selv om HTC holder kortene tett til brystet her, kan vi lese mye informasjon ut fra listen. At toppmodellene (3D/Sensation/EX) med dobbeltkjerne får oppdateringen kommer ikke som noen bombe, men at også Sensation XL har godsakene på vei er et svært bra tegn.

Denne kjører nemlig på MSM8255-brikken, altså den samme som Desire S, Desire HD, Incredible S og Rhyme. Den har også samme oppløsning som disse telefonene, så her er det gode odds for at hele bølingen blir oppdatert.

HTC lover ellers å komme med løpende oppdateringer etterhvert som flere telefoner blir klargjort for Android 4.0.

Samsung

Samsung er selskapet bak årets Google-telefon, Galaxy Nexus, og blir dermed først ut med Android 4.0.

LES OGSÅ: Lyntest av Galaxy Nexus

Google selv har bekreftet at fjorårets Nexus-telefon, altså Samsung Nexus S, skal få Ice Cream Sandwich i løpet av de neste ukene. Samsung er forsiktige med å si noe om oppdateringer til Galaxy S II, men vi får hakeslepp om det ikke skjer.

Hvilke Samsung-modeller får oppdateringen?

Samsung selv er forsiktige med å bekrefte saker og ting i skrivende øyeblikk. Vi fikk beskjed om at dagens toppmodell, Galaxy S II, vil få oppdateringen "dersom den tilfredsstiller kravene fra Google". Siden vi snakker om den kraftigste telefonen du får kjøpt i dag regner vi med du trygt kan anta at denne blir oppdatert.

Forvent mer info i ukene som kommer

Det er fremdeles forholdsvis kort tid siden Android 4.0 ble lansert, så det vil ta en stund før alle mobilprodusentene har komplette oversikter over alle modeller som skal oppdateres. Vi kommer tilbake med mer om det skulle dukke opp noen oppsiktsvekkende detaljer her.

LES OGSÅ:

Slik er Android 4.0

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.