KARRIERE

Disse blir oftest headhuntet

JAKTET: Tre av ti ansatte i olje- og gassnæringen blir headhuntet.
JAKTET: Tre av ti ansatte i olje- og gassnæringen blir headhuntet. Bilde: Statoil
Dag Yngve Dahle
29. feb. 2012 - 09:54

En fersk undersøkelse Respons Analyse har gjort for rekrutteringsselskapet Proffice viser interessante forskjeller mellom landsdelene.

For hvem blir hyppigst kontaktet av hodejegere med tanke på en aktuell jobb? Ja, undersøkelsen viser at det er arbeidstakere sørvest i Norge.

I Agder-fylkene og Rogaland svarer en av fem at de sist byttet jobb fordi de ble . Andelen er altså 20 prosent.

Undersøkelsen er gjort blant et representativt utvalg av 1100 nordmenn.

Ettertraktet

Mangelen på ingeniører og teknologer er spesielt merkbar i oljesektoren. Dermed er kanskje ikke overraskende at mange blir headhuntet i denne næringen.

Innen olje, gass, offshore og maritim sektor svarer tre av ti at de ble headhuntet til jobben de har i dag. Det gjelder altså vel 30 prosent.

– Disse arbeidstakerne er svært ettertraktet på jobbmarkedet. Å tiltrekke seg og beholde de beste arbeidstakerne i olje- og gassindustrien er utfordrende for bedriftene, sier Stein André Haugerud, direktør i Proffice, i en pressemelding.

I undersøkelsen kommer det også fram landsdelsmessige forskjeller i årsaken til at folk bytter jobb.

Slik blir du headhuntet

Søker seg vekk

Arbeidstakere i Oslo og Akershus skifter i større grad enn andre jobb for å få bedre karrieremuligheter. Der har en av fem byttet jobb for å få bedre karrieremuligheter.

– Man skulle tro at arbeidstakere i Oslo-området hadde flest karrieremuligheter i hele landet. På Østlandet er de fleste bransjer representert med store og små selskaper med behov for arbeidskraft på alle nivåer, sier Haugerud.

Nordpå er karrieremulighetene ikke fullt så rosenrøde som i hovedstadsområdet. Det kan være årsaken til at kun en av ti i Nord-Norge har byttet jobb for å få bedre karrieremuligheter. Til gjengjeld har en av fem byttet jobb på grunn av Her skriker sjefene mest .

Ingeniører krever tykkhudede ledere

27 prosent

Her er det også bransjemessige ulikheter. Flest flykter fra dårlige ledere innen administrasjons- og kontoryrker. Her er andelen 35 prosent.

I konsulent-, IT-, og telebransjen er andelen 27 prosent. Også 27 prosent av de spurte ingeniørene sluttet på grunn av dårlig lederskap.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
NITO
Sagt opp ulovlig i verneperioden
Sagt opp ulovlig i verneperioden

– Svake ledere er alltid en utfordring for de ansatte. Det er få universelle sannheter innenfor ledelsesfaget. Det stilles ulike krav innenfor ulike bransjer, sier Haugerud.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.