KARRIERE

Direktører serverte studenter

Espen Leirset
23. jan. 2007 - 09:49

Teknologibedriftene må stadig gå nye veier for å profilere seg overfor de attraktive NTNU-studentene.

Andre uka i januar inviterte Kongsberg Gruppen 530 sivilingeniørstudenter til kurtise i Studentersamfundet. Med dette arrangementet har de beryktede bedriftspresentasjonene i Trondheim tatt et steg videre.

– Dette er det største arrangementet i Start NTNUs historie, sier NTNU-student Mathias Aasvestad til Teknisk Ukeblad. Han var blant de ansvarlige for arrangementet. Start NTNU bidrar til tettere kontakt mellom studenter og næringsliv.Bruker hundretusener

Ifølge Laagendalsposten koster det minst 250.000 kroner i hyre inn Team Eckbo en kveld. I tillegg kommer utgifter til fri bar og matservering til sultne studenter. Kongsberg Gruppen finansierte hele kvelden, ifølge Aasvestad.

Det betyr at bedriften bruker mange hundre tusen kroner på å profilere seg overfor framtidige arbeidstakere.

Den 70 personer store ledergruppen bar ut tallerkener med mat til studentene.

Kongsberg Gruppen droppet ikke profesjonelle servitøre av økonomiske årsaker. Konsernsjef Jan Erik Korssjøen sier til Laagendalsposten at det var naturlig å bruke lederne når det skulle spres informasjon om konsernet.Verdt pengene

– Vi har et visst budsjett for dette, men vi mener bestemt at det er verdt pengene, sier Korssjøen til lokalavisen. Selskapet la sin årlige ledersamling til Trondheim for å kunne markedsføre seg overfor studentene.

For Start NTNU betød Kongsberg Gruppens besøk noe mer enn en bedriftspresentasjon. Bedriften blir en av studentorganisasjonens hovedsamarbeidspartnere, og Aasvedstad betegner arrangementet som et kick-off for denne avtalen.Moderne invitasjon

Kvelden startet med matservering, drikke og mingling mellom studenter og Kongsberggruppens ledelse. Deretter gikk Team Eckbo på scenen i en times tid, før minglingen fortsatte ut i de små nattetimer.

Invitasjonen gikk ut på mobiltelefon til de aktuelle studentene. SMS-meldingen inneholdt en strekkode som måtte skannes før man fikk slippe inn på arrangementet. Mediene var ikke invitert til arrangementet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.