KARRIERE

Dette sier de om CV 1

Dag Yngve Dahle
26. nov. 2008 - 13:56

CV1

Gisle Hellsten, Universitetet i Oslo:

Særlig for nyutdannede blir denne for kort. Den er oversiktlig og grei, men har for informasjon og hva man faktisk har gjort.

André Skrivervik, Universitetet i Tromsø:

CV-en er enkel i oppsettet, noe som for så vidt er greit nok. Men jeg får litt for lite informasjon og blir sittende igjen med en del spørsmål om hva det er kandidaten egentlig har gjort. Den virker litt lite gjennomarbeidet.

Steinar Øverli, Proffice

Den er kort og konsis og gir raskt et overblikk over kandidaten, men for den sier for lite om ansvar og oppgaver i de enkelte jobbene. Visuelt er den lite attraktiv og kan virke litt for enkel. Den gir signaler om at kandidaten ikke er dreven på å sette opp tilbud/dokumenter, og antyder at han ikke er veldig god i ulike dataverktøy. I en CV skal man helst unngå forutinntatte holdninger. Den skal selge deg inn til et intervju slik at du får sjansen til å overbevise. Denne varianten gjør ikke det godt nok.

Olaf Bergesen, Orion Search International:

CV-en egner seg godt dersom mottakeren har snakket med deg før den sendes, og mottaker kjenner selskapene du har jobbet i. Den er enkel, oversiktlig, men lite selgende. Med lite selgende mener jeg at det ikke framkommer noe om hvilke resultater du har oppnådd. Eksempel: "Kåret til årets beste prosjektleder i West Oil Company", eller "Yngste prosjektleder i West Oil Companys historie". Dersom mottakeren ikke har snakket med deg og ikke kjenner selskapene du har jobbet for, vil denne CV-en fort ende opp i "usikker-bunken" eller "avslagsbunken".

Geir Dølvik, Manpower Professional Engineering:

Den er ren og pen og enkel å lese, men gir ikke godt nok inntrykk av hva kandidaten virkelig kan. Vi ville sannsynligvis bedt en kandidat med en slik CV om å utdype den mer.

Rønnaug Tveit, Universitetet i Bergen:

CV-en er kort og oversiktlig, men for knapp. Den sier for lite om oppgaver og ansvar når det gjelder jobber og verv. Den underselger kandidaten. Referanser bør oppgis på CV-en for å gjøre det enkelt for arbeidsgiver.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.