KARRIEREARBEIDSLIV

Dette motiverer oss

TALL: Karrieristene forsvinner fort til en annen jobb hvis de ikke tilfredse.
TALL: Karrieristene forsvinner fort til en annen jobb hvis de ikke tilfredse. Bilde: colourbox.com
Dag Yngve Dahle
9. juni 2009 - 13:49

Rekrutteringsselskapet StepStone har nylig gjennomført undersøkelsen "Cold war for talent".

Undersøkelsen skisserer fem ulike grupper arbeidstakere og hva som motiverer dem, melder Chef.se.

Fem tegn på at du får sparken

Ferskinger. Denne gruppa består av de yngste arbeidstakerne. De motiveres av karriereutvikling og høy lønn. Det gjør at 64 prosent er villig til å jobbe lange dager for å tjene mer penger. 50 prosent jobber gjerne overtid uten betaling.

Karrierister. Denne gruppa motiveres ikke så mye av lønn, men mest av muligheter for karrierehopp og mer ansvar i jobben. Får de ikke nok oppmerksomhet fra arbeidsgiveren, bytter de jobb. 60 prosent har aktivt søkt på nye jobber de siste årene.

Forsørgere. Denne gruppa motiveres først og fremst av fleksibel arbeidstid. Ingen andre grupper er så opptatt av det som denne gjengen. Men det betyr ikke at de ikke står på i jobben. 73 prosent jobber mer enn en normalarbeidsuke.

Livsnytere. Å få tid til annet enn jobben er det som i første rekke motiverer denne gruppa. Forfremmelser og karriere er mindre viktig for dem. Kun 21 prosent mener de har en lederstilling innen tre til fem år.

Fleksere. For denne gruppa handler det mest om å kunne jobbe hjemmefra. Å ha høy lønn er heller ikke uinteressant. De er svært opptatt av penger til tross for at de nærmer seg slutten av karrieren. 35 prosent gjør størstedelen av jobben utenfor kontoret.

De sju beste sjefstypene

Dette vil sjefen ikke snakke om

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.