MOBIL

Dette lanseres neste uke

To sikre, to usikre og to ville CES-rykter.

3. jan. 2012 - 15:23

Den største årlige mobilbegivenheten er selvsagt Mobile World Congress i Barcelona i februar, men de siste årene har Sony Ericsson & co også vært ganske tungt tilstede på CES i Las Vegas. Startskuddet for messen går på mandag, og vi forventer også i år å se en hel del interessante nyheter.

Her er en oppsummering av ryktene i forkant av arrangementet.

SIKRE RYKTER

Det er greit å ha i bakhodet at et rykte kun er et rykte frem til produsenten bekrefter at informasjonen stemmer, og at alt bør tas med en klype salt frem til den tid. Noen rykter er imidlertid langt mer troverdige enn andre, og vi starter med to som er så godt som bekreftet allerede.

LES OGSÅ: Slik blir monstertelefonene i 2012

Sony Ericsson lanserer supertelefon

Sony Ericsson har foreløpig ikke lansert en eneste telefon med doble prosessorkjerner, men dette vil høyst sannsynlig endre seg neste uke. Da er det ventet at produsenten avduker sin nye toppmodell.

Siden Sony Ericsson er verdens dårligste til å holde kameraer unna protomodellene sine har vi allerede et solid inntrykk av hvordan telefonen, som kanskje får navnet Xperia Arc HD (også kjent som Nozomi) vil se ut - den har nemlig lekket både én og to og tre ganger siden november.

En sak som taler mot at navnet blir Arc HD er dog at Arc fikk sitt navn fra sin buede form. Telefonen på bildet ser ikke ut til å være buet.Her er Sony Ericssons kommende flaggskip.

Dobbeltkjerne og HD-skjerm

Xperia Arc HD skal ha den samme systembrikken som HTCs Sensation XE, altså den oppgraderte versjonen av Qualcomm MSM8260. Dette gir deg doble prosessorkjerner på 1,5 GHz og grafikkbrikken Adreno 220. I tillegg får du 1 GB RAM.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Og dette er ikke de eneste komponentene du kan se frem til. Skjermen skal nemlig ha en oppløsning på 720 x 1280 piksler, altså like mye som den fantastiske skjermen i Samsung Galaxy Nexus. Størrelsen er imidlertid noe mindre, med 4,3 tommer mot Nexus sine 4,65 tommer.

Kanonkamera

Kameraet i Xperia Arc HD tar stillbilder i en oppløsning på 12 megapiksler, og bruker samme sensortypen som Xperia Arc og Xperia Neo, altså Exmor-R. Sannsynligvis snakker vi altså om et kamera som kan konkurrere helt i toppen. Telefonen har også dedikert kameratast.

Det ryktes også at telefonen kommer med hele 32 GB internminne. Dette kan bety at den ikke kommer med støtte for minnekort, men det blir vill gjetting fra vår side. 

Gjentar fjorårets taktikk

Ved å lansere en ny toppmodell under CES gjentar Sony Ericsson oppskriften fra i fjor. Også da valgte de å lansere toppmodellen sin, Xperia Arc, under CES-messen, for å gi denne nok oppmerksomhet før de slapp løs et lass mid end-modeller under MWC halvannen måned senere.

LES MER OM SONY ERICSSON XPERIA ARC HD (NOZOMI)

Intel utfordrer ARM - igjen

Intel har lenge prøvd å få fotfeste i mobilsegmentet, som i dag domineres av ARM. Senest i fjor gikk prosessorprodusenten sammen med LG og viste frem Moorestown-plattformen sin, som aldri kom i produksjon.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Men selskapet har slett ikke gitt opp, og prøver i år igjen med sin nye Medfield-systembrikke. Denne kjører på doble X86-prosessorer med en klokkehastighet på 1,6 GHz per kjerne.

Også denne gangen er LG med på laget, og det forventes at vi får se en LG-produsert referansetelefon med Medfield-plattformen neste uke. 

Vi har skrevet en utfyllende artikkel om Medfield-plattformen her

USIKRE RYKTER

Vi er temmelig sikre på å få se både Sony Ericssons toppmodell og Intels nye mobilmaskinvare uner CES, men dette er langt fra de eneste ryktene som har gått de siste månedene. Her er en oppsummering av rykter du ikke trenger avskrive helt, men som bør tas med en trillebår salt.

Nokia Ace (Lumia 900) ser dagens lysFrontkameraet og 4G-logoen i dette bildet har satt fart på ryktemølla.

Nokia har foreløpig bare lansert to Windows Phone-modeller: Lumia 800 og Lumia 710. Og en del ting tyder på at vi kan få se en ny toppmodell i serien neste uke: Nokia Ace, som altså skal være den amerikanske varianten av Lumia 900. 

Ryktene om denne telefonen begynte å svirre da det dukket opp bilder av en modell som ved første øyekast så ut til å være AT & T-varianten av Lumia 800, men legg merke til 4G-logoen og frontkameraet i bildet ovenfor.

Om den dukker opp på CES eller på et senere tidspunkt er imidlertid ikke godt å si, men med julebakgrunner i bildene tyder mye på at denne lanseringen egentlig var planlagt for en måned siden. Med forbehold om at noen kan ha lekt seg i Photoshop, selvsagt.

Windows Phone Tango slippes løs

Windows Phone fikk en solid overhaling da Mango-versjonen kom, og det kan se ut som om Microsoft har planer om å vise frem neste versjon under CES.

Denne heter altså Tango, og har langt fra like omfattende endringer som vi så i Mango. Men du får blant annet støtte for lavere skjermoppløsning og generelt lavere maskinvarekrav.

Les mer om Windows Phone Tango

VILLE RYKTER

I avdelingen for ville rykter finner du stort sett spekulasjoner tatt rett ut fra løse luften, og kildene er ofte anonyme brukere av diverse diskusjonsforum rundtomkring. Denne informasjonen skal du altså ikke stole på. Men aldri si aldri.

HTC lanserer Tegra 3-mobilDenne skal visstnok kjøre på Nvidias Tegra 3-plattform.

HTC har stort sett holdt seg til Qualcomms Snapdragon-systembrikker de siste årene, og vi tror egentlig de har planer om å fortsette med det.

Men det har likefullt dukket opp bilder av det som skal være HTC Edge, som altså skal romme systembrikken Nvidia AP30 Tegra 3.

Telefonen skal ha en 4,7 tommers skjerm med 1280 x 720 pikslers oppløsning slik som HTC Rezound. Prosessoren skal ha fire kjerner som kan kjøre på inntil 1,5 GHz.

Tidspunktet for når/om dette beistet dukker opp varierer litt, så om ryktene viser seg å stemme blir den å finne enten på CES eller Mobile World Congress.

LES OGSÅ: HTC Først med firekjerner?

Samsung lanserer Galaxy SIIIEt av mange konseptbilder som har dukket opp av Galaxy SIII.

Når en produsent lager årets beste mobiltelefon fører det selvsagt til spekulasjoner om hvordan oppfølgeren blir. Og at Samsung Galaxy S III kommer er det vel liten tvil om. Men den dukker nok ikke opp på CES.

At Samsung har kalt inn til pressekonferranse på CES er greit nok, men dette er en messe med stor fokus på et annet felt Samsung er råsterke på: TVer. Vi tipper altså dette blir temaet.

Men på Mobile World Congress derimot...

LES OGSÅ: Dette kan være Galaxy S III-spesifikasjonene

Kilder: Blogblackberry, Pocketnow og en hel del andre.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.