MOBIL

Dette kan være Galaxy SIII-spesifikasjonene

AVDELINGEN FOR VILLE RYKTER: Imponerende spesifikasjoner, men ta dem med en trillebår salt.

19. sep. 2011 - 10:32

Toppbildet i denne artikkelen er laget av og hentet fra GSM Arena.

Samsungs toppmodell i år heter Galaxy S II, og er en av de soleklart beste telefonene som har sett dagens lys. Produsenten har også spesifikasjonsbomben Galaxy Note på vei.

Og det siste døgnet har det som skal være spesifikasjonene for neste års Samsung-toppmodell begynt å sirkulere på nettet, noe som er snappet opp av både Androidandme og GSM Arena.

Her skal du imidlertid ta informasjonen med en trillebår med salt. Originalkilden er nemlig ikke bare en post hos det enorme diskusjonsforumet 4chan, det er en anonym post hos det enorme diskusjonsforumet 4chan.

Men siden det er lov å drømme skal vi likevel viderebringe spesifikasjonene som ble postet:

  • Firekjerners prosessor med klokkehastighet på 2 GHz
  • Samsung-produsert systembrikke (SoC)
  • 1,5 GB arbeidsminne
  • 32 GB internminne, utvidbart med minnekort
  • Tykkelse på 9 mm
  • 10 megapiksels kamera som kan ta opp 1080i-video i 60 bilder i sekundet (!)
  • Batterikapasitet på 2250 mAh
  • 4,65 tommers Super AMOLED III-skjerm med 1280 x 1024 pikslers oppløsning

Hva kan stemme her?

Grunnen til at vi velger å skrive om ryktene selv om vi er veldig skeptiske til informasjonen er først og fremst at vi liker rykter. Og med et par unntak er ikke spesifikasjonene her helt urimelige.

Det som garantert IKKE stemmer er skjermoppløsningen, for denne ville resultert i en tilnærmet firkantet skjerm. Vi holder heller en knapp på 1280 x 720 (720p), eventuelt 1280 x 800-varianten som er på vei i Galaxy Note.  1080i-video i 60 fps høres også merkelig ut. Ikke fordi det er umulig, men fordi videofiler av dette kaliberet vil sprenge det ryktede internminnet på 32 GB på null komma niks.

Når det gjelder prosessoren er det hevet over enhver tvil at vi får se firekjernere neste år, og vi blir overrasket om ikke Samsung er blant de første som tar steget over til denne maskinvaren.

Det skal også være Samsung selv som står bak systembrikken, og siden produsenten laget brikken i både Galaxy S og Galaxy SII selv, ser vi ingen grunn til å tvile på akkurat dette. Spesielt ikke nå når produsenten slår seg sammen med en hel gjeng andre aktører for å ta opp kampen mot Qualcomm & co.

Skjermtypen Super AMOLED III har vi ikke hørt om. Men Samsung har vist frem nye AMOLED-varianter på løpende bånd de siste årene, så det vil ikke komme som en overraskelse om produsenten har en ny variant på gang til neste års toppmodell.

Så selv om spesifikasjonene her kan være rent oppspinn tipper vi at kilden ikke er veldig langt fra sannheten. Dette får vi nok svar på dagen før Mobile World Congress 2012, som er tidspunktet Samsung tradisjonelt pleier lansere flaggskipsmodellene sine.

Mobili takker Torgrim for tipset!

Kilder: Androidandme via GSM Arena

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.