T2

Dette er verdens raskeste eksterne mobillader

Nytt mobilbatteri fullades på 15 minutter.

Petalite hevder å ha laget verdens raskeste eksterne mobillader.
Petalite hevder å ha laget verdens raskeste eksterne mobillader. Bilde: Petalite
9. aug. 2014 - 10:09

Tomt batteri. En liten kaffekopp en plass der det finnes en stikkkontakt. Og vips, du har bærbar kraft nok til en hel dags mobilbruk.

Batteribanken Petalite fullades på 15 minutter og har en kapasitet på 2600 mAh, skal vi tro en pressemelding fra Aston University i Birmingham.

Les også: Slik får du maksimalt ut av mobil-batteriet

Rekordforsøk

Petalite skal være et vellykket resultat fra den uteksaminerte studenten Leigh Purnell som skal ha satt seg som mål å lage verdens raskeste mobillader.

Nå skal de snart gå folkefinansieringens vei via Indiegogo i håp om at mobilbrukere er interessert i en batteribank som lades veldig raskt.

I mellomtiden kan du prøve å få ned ladetiden på egen hånd med våre 5 tips til raskere mobillading.

Les også: – Lansering av ny iPhone i september

Nok kraft

2600 mAh er mer enn nok til å fullade en iPhone 5S som har en batterikapasitet på 1560 mAh. Rykter skal forøvrig ha det til at den nye iPhone 4,7-modellen skal være utstyrt med et 1810 mAh-batteri, ifølge CNET.

Petalite har litt lavere kapasitet enn standardbatteriet til enkelte Android-mobiler, deriblant Samsung Galaxy S5 som pakker 2800 mAh. Det dekker likevel en bortimot en fullading av standardbatteriet til flere store Android-mobiler som Galaxy S4 og HTC One (M8) som begge har batterier på 2600 mAh.

Oppladingen av selve batteribanken foregår med 4 volts spenning og 12 amperes strømstyrke.

Ladingen fra batteribanken til mobiltelefonene vil ikke gå like fort. På veien ut er det 5 volts spenning og 1 ampere. Mobiltelefoner og nettbrett som kan lades med 2,1 ampere-ladere vil derfor lades langsommere opp enn med sin respektive veggkontakt.

Les også: Slik kommer du deg trygt på nett i utlandet

Alltid en hake

For å få til den superraske oppladingen, kreves en dockingstasjon av en ikke ubetydelig størrelse, skal en tro størrelsesforholdet på illustrasjonene.

Da er det opp til det individuelle regnestykket om hva som er mest verdt: Plass i sekken eller superrask batteribank.

Les også:

Nytt deksel gjør mobilen til et varmesøkende kamera

Slik gjør du Android-mobilen din raskere

Slik gjør du iPhone raskere  

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.