BLOG

Dette er verdens drøyeste mobil

På bildet ser du xpPhone - en mobiltelefon som er en PC, og som kjører Windows XP. Ellers som produsenten selv kaller det: "pocketable mobile terminal".Dette må være drømmeproduktet for de ekte nerdene der ute. For i praksis ser du her på en PC du kan ha i lomma.

Marius ValleMarius ValleJournalist
19. nov. 2010 - 16:29

Det er ingen tvil om at vi har med et ekte beist å gjøre. Den har for eksempel et fullt tastatur komplett med funksjonstaster (F1-F12), et eget nummertastatur, mus, trykkskjerm og som nevnt Windows XP. 

Egentlig er det snakk om Microsoft Windows Embedded Standard 2009, men produsenten kaller det Windows XP Embedded. Skulle du ønske noe litt mer "old school" får du den også med DOS. Ja, du leste riktig: DOS.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Skjermen har 16:9-format og måler 4,8 tommer. Oppløsningen er 800 x 480 piksler, men den skal også støtte 1024 x 768 piksler. 

XpPhone har 512 MB RAM og en AMD-prosessor de kaller "AMD Super Mobile CPU". Nøyaktig hva dette er er vi sannelig ikke sikre på. Spesifikasjonslisten er ellers lang som et vondt år, og inkluderer blant annet en VGA-utgang (for tilkobling til skjerm, maks 1920x1440 piksler), GPS, Wi-fi og inntil 16 GB minne. Den støtter GSM og super-3G.

Hele sulamitten veier 345 gram uten batteri, og måler 17,5 x 8,4 x 2,55 cm. Altså er det ikke snakk om noen liten kar.

Batteriet har en kapasitet på 2150 mAh, som skal gi deg fem timer taletid eller fem dager hviletid. Produsenten oppgir en faktisk batterilevetid på omtrent sju timer.

Om du nå sitter og sikler er det tydeligvis mulig å få kjøpt xpPhone allerede i dag. Prisen er knapt 4800 kroner for varianten med 3G, Windows XP og 8 GB minne.

Vi sitter egentlig bare og lurer på: A) Kan den kjøre Quake? B) Kan den kjøre Linux? C) Hadde vi vært mann nok til å takle den?

Sjekk xpPhone.com for hele spesifikasjonslisten og mulighet for å kjøpe telefonen »

Innlegget er skrevet av Marius Valle.

Kilde: xpphone.com, via: Engadget.com

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.