Dette er verdens beste arbeidsplass

Dette er verdens beste arbeidsplass
Styreleder Eric Shmidt i Google kan for tredje år på rad si at han styrer selskapet flest teknologer vil jobbe for. Bilde: Reuters

Verdens beste arbeidsplasser 2011

Økonomistudenter

1.Google (1)

2.KPMG (2)

3.PwC (4)

4.Ernst & Young (3)

5.Deloitte (5)

6.Microsoft (7)

7.Procter & Gamble (6)

8.J.P. Morgan (9)

9.Apple (18)

10.Goldman Sachs (10)

Teknologistudenter

1.Google (1)

2.IBM (3)

3.Microsoft (2)

4.BMW (5)

5.Intel (6)

6.Sony (4)

7.Apple (10)

8.General Electric (7)

9.Siemens (9)

10.Procter & Gamble (9)

Sifferene i parantes viser rangeringen for 2010.

Universum har spurt 160000 personer som studerer økonomi og teknologirelaterte fag i verdens 12 største økonomier. Studenter svarte primært på hvem de ville jobbe for og hva slags kriterier spilte en viktig rolle når de valgte en arbeidsgiver.

Topp ti

Mens Google har vært på toppen tre år på rad blant teknologistudenter, så har Microsoft og IBM byttet plass. Microsoft har gått fra andre- til tredjeplass denne gangen, mens IBM tok plass nummer to.

Les også om undersøkelse fra ifjor: Flest vil jobbe for Google

Det er ingen norske virksomheter på topp 50-listen, men nabolandet Sverige har IKEA og Ericsson, som har blitt rangert henholdsvis som nummer 33 og 48 på listen fra teknologer.

Finske Nokia har sikret seg 25 plass.

Les også: Nytt mannefall i Nokia

Mange fra USA

På listen over de mest attraktive arbeidsgivere i teknologibedrifter er det 26 selskaper fra USA. Det er for eksempel finanshuset JP Morgan, Goldman Sachs, mens It-selskaper som Apple, Intel og IBM er veldig populære blant økonomistudenter.

– Dette er en ny trend som viser at kampen om talentene nå skjer i en bredere form. Jakten på talentene skjer i andre målgrupper enn de er tradisjonelt forbundet med innen deres bransje. Dette kan skyldes dens økte kompleksitet i mange store virksomheter, der store finanshus hviler på komplekse datasystemer og IT-bedrifter trenger flere og flere mennesker som er gode på salg og markedsføring, sier Carlo Duraturo, Global account manager i Universum, som har utført undersøkelsen tre år på rad.

Viktig med balanse

Ifølge undersøkelsen påpeker flere studenter at det er viktig for dem med balanse mellom jobb og fritid. Kreativt arbeidsmiljø og sikker inntekt spiller en viktig rolle i valg av en arbeidsgiver.

– Vi ser et generasjonsskifte. Mens baby boomers og generasjon X har fokusert på sin karriere for å oppnå materielle goder er generasjon Y på jakt etter et mer balansert liv. De ønsker fortsatt gode lønninger, men vil også ha et mer balansert liv enn deres foreldre har hatt, sier Cecilia Dahlström, global markedsdirektør i Universum.

Hele Universum-undersøkelsen finner du her

Les også:

Les mer om:
Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.