MOBIL

Dette er supertelefonene

Skal du ha det råeste på markedet? Da er det disse tre mobilene det står mellom.

7. juni 2012 - 10:57
Vis mer

Det er interessante tider for deg som er ute etter størst mulig skjerm, høyest mulig skjermoppløsning og flest mulig prosessorkjerner. Til nå i år har både HTC, LG og Samsung lansert hver sin toppmodell, og alle tre har etterhvert funnet veien til butikklokalene.

Felles for alle telefonene er at de har firekjerneprosessor. Det vil si at prosessoren kan jobbe med fire forskjellige oppgaver på samme tid, noe som fører til at telefonene har veldig stor arbeidskapasitet. Her tygges mye data veldig raskt.

Samtlige av toppmodellene er gjennomførte og leverer en jevnt over god bruksopplevelse, samtidig som de byr på så mye krutt at de vil kunne kjøre de tyngste appene du finner i lang tid fremover.

LES OGSÅ: Ytelsesduell mellom de nye 2012-flaggskipene

Vi skal derfor passe på å understreke at alle telefonene i denne artikkelen er herlige saker, og at alle gir deg valuta for pengene.

Uansett, her er spesifikasjonskongene i dag:

HTC One XHTC One X har et deksel støpt i ett stykke slitesterk plast.

Pris: Fra 4700 kroner

Karakter: 5

Fordeler: Veldig bra kamera, flott design, 25 GB gratis Dropbox-lagringsplass 

HTC One X er utstyrt med Nvidias råsterke Tegra 3-systembrikke, og var den første av firekjernetelefonene som landet på markedet her til lands.

Her får du en 4,7-tommers skjerm med en oppløsning på 1280 x 720 piksler, noe som gir et tvers gjennom sylskarpt bilde.

Og det er mye mer enn bare skjermen som er bra her. Telefonen leverer strålende lydkvalitet både i samtaler og ved musikkspilling, du får et av de desidert beste mobilkameraene på markedet. Den kraftige maskinvaren gjør at absolutt alt du foretar deg går unna på et blunk.

Dette er kort fortalt en telefon med få grenser, og som trygler om å bli brukt til både film, bilder, surfing, musikk og annet innhold du kan laste den med.

HTC-menyer

I likhet med alle andre HTC-modeller (bortsett fra Nexus One) er One X utstyrt med Sense, som altså er produsentens egenutviklede menysystem. Dette er et system svært mange har lært seg å like, noe som skyldes at det er det mest funksjonsrike du finner til Android, uten at det går utover brukervennligheten.

Her er det altså veldig mye å like, men telefonen er ikke fri for svakheter. Vi er for eksempel ikke imponert over batteritiden, og vi greier heller ikke forstå hvorfor produsenten har droppet minnekortstøtte i toppmodellen sine. Glasset foran kameralinsen er ellers ikke ripesikkert, så her gjelder det å unngå uhell.

Synes du HTC One X virker interessant så foreslår vi at du leser den fullstendige testen av telefonen.

PS! HTC har også en annen svært interessant telefon i ermet: One S. Denne oppleves like rask og gir deg mye av den samme pakken som One X, men har ikke HD-skjerm. Til gjengjeld får du bedre batteritid. Les test av One S.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Schneider Electric
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre
Forenkler bærekraftsrapportering i datasentre

LG Optimus P880 4X HD4X HD er LGs sterkeste telefon til nå.

Pris: Fra 4500 kroner

Karakter: 5

Fordeler: Super skjerm, lettbrukte og pene menyer

I fjor bestemte LG seg for å produsere færre telefoner og heller prioritere å være tidlig ute med ny maskinvare og teknologi. Dette utsagnet fulgte produsenten opp ved å være først ut med både dobbeltkjerne og 3D-kamera, og vi er derfor ikke overrasket over at LG også i år er blant de første med det beste.

Selskapets toppmodell i år heter Optimus 4X HD, og som navnet antyder får du både fire prosessorkjerner og HD-skjerm - nærmere bestemt 1280 x 720 piksler. Disse pikslene er fordelt på en skjermstørrelse på 4,7 tommer, og du får også her en svært bra bildekvalitet.

Systembrikken er den samme som i HTC One X, altså Nvidia Tegra 3.

I motsetning til HTC gjør ikke LG veldig drastiske inngrep i de originale Android-menyene, men du finner likevel en hel del smarte løsninger som øker brukervennligheten. I tillegg liker vi at alt du gjør går unna før du rekker å blunke.

Super til underholdning

Maskinvarekraften og den gode skjermen er ellers viktige elementer som merkes samme hva du driver med, og gjør denne telefonen veldig, veldig egnet til surfing, film, musikk og annen underholdning.

Og mens både HTC, Apple, Nokia og Sony har kastet seg på den stygge trenden med å droppe støtte for minnekort er det godt å se at LG Optimus 4X HD har beholdt denne muligheten - og støtter kort helt opp til 64 GB.

Lydkvaliteten er også god både i samtaler og ved musikkspilling.

På den negative siden kan ikke kameraet måle seg med de som står i HTC One X eller Samsung Galaxy S III, og vi er ikke videre imponert over batteritiden. Her skal vi understreke at testeksemplaret vi sitter med har et hakket svakere batteri enn det som står i den som selges i butikkene, men vi synes uansett det virker som om Tegra 3-brikken er temmelig grov på strømforbruket.

Les den fullstendige testen av LG Optimus 4X HD

Samsung Galaxy S IIIGalaxy S III er en av årets mest etterlengtede nyheter.

Pris: Fra 5000 kroner

Karakter: 6

Fordeler: Størst skjerm, bra batteritid, 50 GB gratis plass på Dropbox

Den 3. mai i år lanserte Samsung endelig oppfølgeren til Galaxy S II, en telefon vi ikke nølte med å kåre til årets telefon i fjor.

Oppfølgeren heter Galaxy S III, og den greier faktisk å innfri forventningene.

Skjermen i telefonen er med sine 4,8 tommer et lite hakk større enn i rivalene, og den kjører den samme 1280 x 720-oppløsningen. Heller ikke her finner vi noe å plukke på når det kommer til bildekvalitet.

Sterk

Ellers får du ifølge ytelsestestene vi har kjørt noe kraftigere maskinvare i Galaxy S III enn i konkurrentene, men denne forskjellen merker du ikke noe særlig til i praksis. Årsaken til dette er enkelt og greit at alle tre telefonene har langt sterkere komponenter enn du trenger for å kjøre alt av dagens innhold uten problemer.

LES OGSÅ: Så sterk er Samsung Galaxy S III

Det er selvsagt mer enn maskinvaren som avgjør kvaliteten på en telefon, og her har Samsung greid å skille seg ut ved å få på plass en haug med smarte funksjoner - som at skjermen ikke slår seg av mens du ser på den. Smarte løsninger er for øvrig også grunnen til at Apple har sendt søksmål til Samsung for å stoppe Galaxy S III.

Det som til syvende og sist gjør at vi plasserer Galaxy S III hakket over rivalene er at den ikke har de samme svakhetene. Her får du både minnekort, bra batteritid og godt kamera, i tillegg til at telefonen altså leverer varene over hele rekka. Bortsett fra at baksiden har en glanset overflate og at vi greide å skalle av litt lakk i telefonrammen har vi ingenting å utsette på Samsungs toppmodell i år.

Men forspranget er altså vesentlig mindre enn det Galaxy S II leverte i fjor.

Les den fullstendige testen av Samsung Galaxy S III

LES OGSÅ:

Android, iOS eller Windows Phone?

Disse telefonene har masse kraft og HD-skjerm


Dette trenger du å vite om NFC 

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.