Dette er Statoils nye sjef for norsk sokkel

Dette er Statoils nye sjef for norsk sokkel
Ny sjef: Arne Sigve Nylund er Statoils nye sjef for utvikling og produksjon Norge. Han tar over etter Øystein Michelsen. Foto: Ivar Langvik Bilde: Ivar Langvik

For kort tid siden ble det kjent at Øystein Michelsen går av fra sin stilling som direktør for utvikling og produksjon i Norge, for å bli landsjef i Tanzania. Nå har Statoil offentliggjort Michelsens etterfølger.

Arne Sigve Nylund tiltrer i den nye stillingen 1. januar 2014, og skal rapportere til konsernsjef Helge Lund, melder selskapet.

Nylund får kontor i Stavanger.

Gullfaks og Statfjord

Nylund er nå direktør for prosessering og foredling i Markedsføring, prosessering og fornybar energi (MPR), en rolle han har hatt siden 2009.

Ifølge Statoil begynte Nylund i selskapet i 1987 ved overføringen av operatørskapet for Statfjord fra Mobil.

– Nylund har bakgrunn fra en rekke drifts- og lederstillinger. Han har vært plattformsjef for Gullfaks, produksjonsdirektør for Statfjord, direktør for Statfjord og Drift Vest i utvikling og produksjon Norge, skriver Statoil.

Les også: Sjekk ut vårt gigantiske multimedierigg fra Statfjord B

Ryggraden

– Arne Sigve Nylund har lang ledererfaring både fra oppstrøm- og nedstrømvirksomhet i Statoil. Med omfattende kunnskaper både fra land- og sokkelvirksomheten i Statoil er han svært godt rustet for å fylle den utfordrende stillingen som leder for UPN, sier Statoils konsernsjef Helge Lund i meldingen.

– Arne Sigve Nylund er kjent for sine sterke menneskelige egenskaper. Han arbeider godt både med interne og eksterne interessenter. Nylund har erfaring fra å drive utfordrende prosjekter og endringsagendaer, og har utvist evne til å skape tillit og sterke resultater. Norsk sokkel er ryggraden i Statoils virksomhet, og jeg ser fram til å få Arne Sigve inn i teamet for å realisere det fulle potensialet på norsk sokkel i årene framover, sier Lund videre.

– Viktig område

Nylund selv ser frem til å starte i den prestisjetunge stillingen.

– Utvikling og produksjon Norge er et svært viktig forretningsområde i Statoil. Årene framover vil bli både spennende og krevende. Vår evne til å tilpasse oss, forbedre oss og gjøre endringer er en forutsetning for framtidig suksess. Jeg ser virkelig fram til å igjen få muligheten til å samarbeide med alle de dyktige og engasjerte medarbeiderne i UPN for å levere på våre mål og bidra til Statoils forbedringsagenda, sier Arne Sigve Nylund.

Les også:

– Oljebransjen har fundamentale utfordringer på lønnsomhet

– Dårlige kalkyler gjør at plattformkontraktene går til Asia

Statoil vil utvikle Europas største flytende vindpark