OLJE OG GASS

Dette er Statoils nye sjef for norsk sokkel

Ny sjef: Arne Sigve Nylund er Statoils nye sjef for utvikling og produksjon Norge. Han tar over etter Øystein Michelsen. Foto: Ivar Langvik
Ny sjef: Arne Sigve Nylund er Statoils nye sjef for utvikling og produksjon Norge. Han tar over etter Øystein Michelsen. Foto: Ivar Langvik Bilde: Ivar Langvik
Lars TaraldsenLars TaraldsenJournalist
5. des. 2013 - 08:52

For kort tid siden ble det kjent at Øystein Michelsen går av fra sin stilling som direktør for utvikling og produksjon i Norge, for å bli landsjef i Tanzania. Nå har Statoil offentliggjort Michelsens etterfølger.

Arne Sigve Nylund tiltrer i den nye stillingen 1. januar 2014, og skal rapportere til konsernsjef Helge Lund, melder selskapet.

Nylund får kontor i Stavanger.

Gullfaks og Statfjord

Nylund er nå direktør for prosessering og foredling i Markedsføring, prosessering og fornybar energi (MPR), en rolle han har hatt siden 2009.

Ifølge Statoil begynte Nylund i selskapet i 1987 ved overføringen av operatørskapet for Statfjord fra Mobil.

– Nylund har bakgrunn fra en rekke drifts- og lederstillinger. Han har vært plattformsjef for Gullfaks, produksjonsdirektør for Statfjord, direktør for Statfjord og Drift Vest i utvikling og produksjon Norge, skriver Statoil.

Les også: Sjekk ut vårt gigantiske multimedierigg fra Statfjord B

Ryggraden

– Arne Sigve Nylund har lang ledererfaring både fra oppstrøm- og nedstrømvirksomhet i Statoil. Med omfattende kunnskaper både fra land- og sokkelvirksomheten i Statoil er han svært godt rustet for å fylle den utfordrende stillingen som leder for UPN, sier Statoils konsernsjef Helge Lund i meldingen.

– Arne Sigve Nylund er kjent for sine sterke menneskelige egenskaper. Han arbeider godt både med interne og eksterne interessenter. Nylund har erfaring fra å drive utfordrende prosjekter og endringsagendaer, og har utvist evne til å skape tillit og sterke resultater. Norsk sokkel er ryggraden i Statoils virksomhet, og jeg ser fram til å få Arne Sigve inn i teamet for å realisere det fulle potensialet på norsk sokkel i årene framover, sier Lund videre.

– Viktig område

Nylund selv ser frem til å starte i den prestisjetunge stillingen.

– Utvikling og produksjon Norge er et svært viktig forretningsområde i Statoil. Årene framover vil bli både spennende og krevende. Vår evne til å tilpasse oss, forbedre oss og gjøre endringer er en forutsetning for framtidig suksess. Jeg ser virkelig fram til å igjen få muligheten til å samarbeide med alle de dyktige og engasjerte medarbeiderne i UPN for å levere på våre mål og bidra til Statoils forbedringsagenda, sier Arne Sigve Nylund.

Les også:

– Oljebransjen har fundamentale utfordringer på lønnsomhet

– Dårlige kalkyler gjør at plattformkontraktene går til Asia

Statoil vil utvikle Europas største flytende vindpark  

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.