MOBIL

Dette er ryktene om iPhone 7

Det kommer ikke bare én, men to nye iPhone-modeller i år, ifølge ryktene.

Selv om det antakelig er en stund til vi får se iPhone 7, har ryktene om den gått en god stund allerede. Bildet viser for øvrig en iPhone 6.
Selv om det antakelig er en stund til vi får se iPhone 7, har ryktene om den gått en god stund allerede. Bildet viser for øvrig en iPhone 6. Bilde: Apple
5. feb. 2015 - 19:38

Mandag lanserte Apple sin nye Slik er Apples nye Macbook . PC-ens styreflate er blant annet utstyrt med Force Touch-teknologi, som gjør at maskinen kan registrere hvor hardt du du trykker på styreflaten. Touchpaden er også i stand til å gi brukeren tilbakemeldinger gjennom vibrasjoner.

Apple har altså vist at de har teknologien, og at de kan gjøre den svært tynn. Men kommer den til neste generasjons Iphone?

Ifølge The Wall Street Journals kilder gjør den nettopp det. Personer «som kjenner saken» melder at telefonen får en skjerm som kan skille mellom lette og harde trykk. Oppå det hele sier de at den nye Iphonen vil kunne leveres i en ny farge: Rosa.

Dersom det første stemmer, vil det i så fall kunne gi en helt ny dimensjon til hvordan vi styrer telefonen i dag.

Ved å skille mellom harde og lette trykk får man i essensen samme mulighetene man har ved høyre- og venstreklikk på en PC-mus. Dette kan by på en aldri så liten revolusjon i alt fra spill og surfing til tegning og dokumentbehandling.

S-modell i år?

Det er ikke mer enn noen måneder siden Apple lanserte iPhone 6, men flere rykter om oppfølgeren har allerede versert en stund.

Når og hva de skal lansere er inntil videre en godt bevart hemmelighet, men historisk sett kommer de til å lansere en S-modell i år.

Det betyr i tilfelle at Apple skal lansere iPhone 6S, som blir en sprekere variant av forgjengeren, uten de helt store omveltningene.

Les også: Slik ser du USA-Netflix på mobilen

– To iPhone-lanseringer i år

Det kan likevel hende at Apple vil bryte med sitt gamle mønster i år.

Et rykte som dukket opp for et par måneder siden sa nemlig at Apple har planer om å øke lanseringsfrekvensen. Ikke bare skal iPhone 6S lanseres i år, men senere også iPhone 7.

Spekulasjonene har gått på om Apple ønsker å lansere en ny telefon samtidig med salgsstarten til Apple Watch. Denne kommer i salg i april.

Vi ville ikke satset huset på det, men fullstendig usannsynlig er det kanskje ikke.

Mest sannsynlig er det nok at Apple i alle fall vil lansere en ny iPhone i september, slik de pleier. Selv om det er et drøyt halvår til, stopper ikke det ryktemølla fra å kverne.

Her er noen av ryktene som går akkurat nå:

Les også: Kevlar kan gi tynnere telefoner og hindre batteribrann

– Kameraet får «speilreflekskvaliteter»

Like sikkert som at nye telefoner blir sprekere, er det at kameraet blir hakket bedre for hver nye lansering.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Skal vi tro Daring Fireballs John Gruber, som hevder å ha informasjon fra noen som kjenner noen, kan neste iPhone få den største kameraoppgraderingen noen gang.

Dette ryktet, gjengitt av Techradar.com, dukket opp allerede i september i fjor. Han sa da at han hadde hørt at det er snakk om et system med to kameralinser som tar iPhone «opp til DSLR-kvalitetsavbilding».

Gruber har hatt rett om mye i forkant av Apples lanseringer, så det er grunn til å notere seg dette. Når det er sagt, så er uttalelsen av den vage sorten.

Så kan det være verdt å vite at Apple for et år siden ble innvilget et patent for et system med utskiftbare linser til iPhone.

Les også: Dette blir lanseringstidspunktet til Apple Watch

Oppfølgeren til Apple A8, som driver iPhone 6, skal angivelig produseres av Samsung.
Oppfølgeren til Apple A8, som driver iPhone 6, skal angivelig produseres av Samsung.

– Apple A9 produseres av Samsung

En oppgradert systembrikke, antakelig kalt Apple A9, vil trolig stå for regnekraften i Apples neste iPhone.

Apples nåværende brikke, A8, produseres av kinesiske TSMC, men allerede i november siterte digitimes.com industrikilder som hevdet at Samsung gjerne ville produsere Apples neste systembrikke. Samsung skal angivelig ha forsøkt å underby TSMC for å sikre seg avtalen.

The Inquirer meldte nylig at Samsung har lykkes med strategien, og har fått kontrakt med Apple om å produsere A9.

Skal vi tro kinesiske EMSone.com, som siterer en rapport fra Advanced Financial Network, blir arbeidsminnet doblet til 2 GB, noe som blant annet vil bety at fleroppgavekjøring vil gå smidigere. iPad Air 3 sies for øvrig også å få en dobling av arbeidsminnet, til 4 GB.

– Ingen firetommer

Skjermstørrelsen på de nye modellene blir trolig den samme som før. Noen iPhone med fire tommers skjerm er ikke sannsynlig, skal vi tro kinesiske Feng.com.

Nettstedet viser til en kilde i Apples forsyningskjede, som hevder at kommende iPhone-modeller kun vil ha store skjermer.

Ellers ventes det at Apple som vanlig vil introdusere en ny utgave av iOS sammen med neste iPhone. Antakeligvis heter den iOS 9.

Les også: Sjekk ut Microsofts gærne fremtids-prosjekt

Tas med en klype salt

Det kan være verdt å ha i bakhodet at mange slike spekulasjoner og rykter aldri ender opp i det ferdige produktet.

I forkant av fjorårets iPhone 6-lansering sa ryktene for eksempel at telefonen skulle ha skjerm dekket av safirglass, at det kunne være snakk om en AMOLED-skjerm, og at iPhone 6 Plus ikke ville lanseres samtidig som iPhone 6.

Jo tidligere ryktene dukker opp, jo mindre sannsynlig er det at de holder vann.

Skulle det vise seg at Apple vil lanserer iPhone 6S allerede denne våren, har de i så fall klart å få usedvanlig god kontroll på leverandørkjeden sin. I forkant av lanseringen av iPhone 6 var tross alt mer eller mindre alt av detaljer kjent.

Les også:

Nettsted: Apple Watch kommer i mars

Mobilen du kan bygge selv får delebutikk

– Sony tester smartklokke med skjerm på reimen  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.