MOBIL

Dette er Playstation Suite

Sony har en gigantisk spillbutikk for Android-telefoner på vei.

22. feb. 2011 - 13:33

Sony Ericsson har lagt frem mange planer for hvordan de skal styrke posisjonen sin i mobilmarkedet, og et av de viktigste punktene her er et tettere samarbeid med Sony.

Det første virkelig interessante resultatet av dette så vi forrige uke, da produsenten etter flere år med rykter lanserte Xperia Play - eller Playstation-telefonen om du vil.

Mobilutviklingen går imidlertid mer og mer mot en modell der programvareutvalget er minst like viktig som kvaliteten på telefonen.

 En Xperia Play er i så måte lite verdt i dag, med tanke på at de aller fleste Android-spillene er utviklet for berøringsskjermer - en joypad er i utgangspunktet overflødig.

Og her kommer en av de mest spennende tjenestene på lenge inn i bildet: Sony Playstation Suite.

Hva er Playstation Suite?

Playstation Suite er Sonys nye, nettbaserte spillsatsing for bærbare spillkonsoller. Dette skal bli en omfattende portal der du kan kjøpe konverterte versoner av klassiske Playstation 1-titler til telefonen din (og neste generasjons PSP) og laste dem ned direkte over nettet.TEKKEN: Forvent denne gjengen på Android-telefonen din i år.

Å gjøre gamle spilltitler tilgjengelige er bare første steg på veien, og mest sannsynlig et grep for å få en fyldig spilldatabase raskest mulig. Det vil i tillegg bli laget spilltitler direkte for den kommende plattformen, og Sony kommer med et eget rammeverk for utviklere.

Spillene som lanseres skal gi en fyldigere spillopplevelse enn et standard mobilspill, og titlene må derfor oppfylle forskjellige krav før de kan Playstation-sertifiseres og deretter legges ut i Playstation Suite.

Hvem får tilgang til Playstation Suite?

I første omgang blir tjenesten kun tilgjengelig for telefoner med Android 2.3, men Sony har også hintet om støtte for iOS og Windows Phone 7.  Neste generasjons Playstation Portable, som kommer rundt juletider, vil også ha tjenesten på plass.

I tillegg til at du må ha Android 2.3 (eller nyere, når den tid kommer), må telefonen i likhet med spillene være Playstation-sertifisert.  Dette betyr at den må oppfylle noen minstekrav til maskinvare, for å sikre en flytende spillopplevelse.PLAYSTATION: Xperia Play er den første Playstation-sertifiserte mobiltelefonen.

Nøyaktig hva som er minstekravet er foreløpig ikke kjent. Vi kan likevel få en pekepinn på hvor landet vil ligge ved å se på spesifikasjonene for den første Playstation-sertifiserte telefonen, Sony Ericsson Xperia Play:  1 GHz prosessor, 512 MB RAM, 4 tommers skjerm med 480 x 854 pikslers oppløsning og en skjermbrikke som greier 60 fps.

Dette er spesifikasjoner alle kommende Android-toppmodeller greier å matche.

Hvordan fungerer det med telefoner uten joypad?

Vi skal ikke legge skjul på at du får en bedre spillopplevelse med Xperia Play enn andre telefoner - nettopp fordi den har innebygd Playstation-kontroller. Dette er imidlertid ikke et krav for å bli Playstation-sertifisert.

På telefoner uten spillkontroller vil du istedenfor få opp virtuelle taster på skjermen.JOYPAD:
Definitivt en fordel, men ikke et krav for Playstation-sertifiserte telefoner.

Sony har ikke utelukket at andre løsninger kan komme i tillegg, så du skal ikke se bort i fra at det vil bli mulig å kjøpe kontrollere til telefonen din for å få en bedre spillopplevelse, eller at det enkelt og greit kommer Android-drivere til den originale PS3-kontrolleren, som har Bluetooth-støtte.

Blir Playstation Suite tilgjengelig via Android Market?

Høyst sannsynlig ikke. Playstation Suite er en utvidelse av Sonys Playstation Store, og Google tillater ikke apps som i praksis er en programvarebutikk på Android Market.

Det skal understrekes at det fremdeles er mye som foregår bak kulissene nå mens tjenesten er under utvikling og at Sony og Google for alt vi vet kan ha en samarbeidsavtale på gang. Men det blir ren spekulasjon.

Mest sannsynlig vil nok Playstation-sertifiserte telefoner komme med programvaren forhåndsinstallert og godt adskilt fra Android Market.  

Når skal tjenesten lanseres?

Sony har ikke gitt noe mer nøyaktig lanseringstidspunkt enn at det blir i 2011. Det kan altså skje neste måned, eller i desember.

Men Xperia Play kommer jo i mars?

Xperia Play vil komme med et knippe forhåndsinstallerte spill som er Playstation-sertifisert. Disse vil ikke være tilgjengelige for andre telefoner før Playstation Suite offisielt er i drift.

Kilder: Sony, Fonehome, Wikipedia

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.