MOBIL

Dette er nytt i iOS 6

Apple har vist frem en flunkende ny versjon av mobilplattformen sin. Her er nyhetene. 

12. juni 2012 - 12:36

Apple hadde storlansering i går, og viste frem sin nye Macbook-generasjon. Selskapet har også gjort det til en tradisjon å lansere en ny utgave av mobilplattformen sin, iOS, en hel del måneder før de kommer med en ny iPhone-versjon. Og nå er det iOS 6 som er ute av skapet.

LES OGSÅ:

Hvor og når?

Apple har ikke gitt noen nøyaktig dato for når den nye iOS-varianten blir gjort tilgjengelig for nedlastning, men nøyer seg med å si at den kommer i høst.

Oppdateringen kommer til iPhone 3GS, iPhone 4 og iPhone 4S, i tillegg til iPad 2 og "Nye iPad". Fjerde generasjon av iPod Touch blir også oppgradert.

Hvilke nye funksjoner får du?

Det skal være gjort over 200 endringer i plattformen i forhold til iOS 5, men det er selvsagt ikke alle disse som er like synlige. Her er endringene du vil merke i praksis: 

Facetime over mobilnettet

Apple har høstet mye kritikk for å kun tillate videosamtaler over Wi-Fi. Denne kritikken har de tatt til seg, og Facetime kan brukes i mobilnettet i iOS 6. Akkurat som hos alle andre produsenter, altså. 

Nyoppusset Safari

iPhone-eiere er ivrige surfere, så at nettleseren har fått seg en ansiktsløftning bør være gode nyheter. Den mest interessante funksjonen er muligens at skytjenesten iCloud har blitt tett sydd opp mot Safari. Du kan for eksempel synkronisere åpne faner, slik at det du åpner på Macen eller PCen også åpnes på telefonen. Det er også lagt til en funksjon for opplasting av bilder. 

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Ellers er det støtte for å lagre lister med innhold du vil ha tilgjengelig, og du kan nå surfe i fullskjermmodus. 

Passbook

Passbook er en tjeneste som lar deg lagre billetter til alt fra konserter til flyreiser på telefonen, slik at alt du trenger gjøre er å scanne telefonen. Siden billettene er digitale vil de også kunne oppdateres underveis - om gaten flyet ditt skal gå fra blir endret vil dette også skje på billetten, og telefonen varsler deg  slik at du også får det med deg. Smart!

Dette krever imidlertid at leverandøren av tjenesten støtter denne funksjonen, og erfaringene vi har med iOS-tjenester til nå gjør at vi ikke akkurat er superoptimistiske til utbredelsen her til lands. 

Forbedret ringefunksjon

Både Samsung og HTC har mange lure løsninger for å svare på anrop og meldinger. Apple har ikke tenkt å være noe dårligere, og har i iOS 6 lagt inn flere veldig lovende funksjoner. For eksempel skal du kunne avvise anrop ved å enkelt og greit si at du er opptatt.

Posisjoneringsmulighetene er også utnyttet her, slik at du automatisk kan få påminnelser om å ringe opp igjen ubesvarte anrop når du beveger deg - for eksempel når du forlater et møte. 

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Dette er bare to av mange små endringer som er gjort på dette området, og vi ser frem til å få teste alt sammen i praksis til høsten. 

Egen navigasjonsløsning

Apple prøver å frigjøre seg fra Google Maps, og har lansert sitt eget alternativ - som altså heter Maps. Dette er en pakke med kart, full støtte for bilnavigasjon og trafikkmeldinger. Funksjonen er tett sydd opp mot Siri - og det blir dermed spennende å se hvor bra saker og ting fungerer i Norge. 

Siri er smartere

Talefunksjonen Siri er et punkt Apple satser mye på, og i iOS 6 skal funksjonen ha blitt vesentlig smartere. Det som i praksis er gjort er at databasen som gjennomsøkes er betydelig utvidet. Men norsk språk har damen ikke lært seg.

Siri kommer for øvrig også til iPad - men kun til den tredje generasjonen. 

Sannsynligvis kjapp utrulling

En veldig stor fordel med produkter som kjører på iOS er at du kan være trygg på å få oppdateringer raskt. Mens mesteparten av Android-brukerne fremdeles venter på Android 4.0 Ice Cream Sandwich åtte måneder etter lanseringen kan du regne med at iOS 6 vil kunne lastes ned til iPhone 3GS og iPad 2 samtidig som iPhone 4S og Nye iPad - nå til høsten, altså. 

Kilde: Pressemelding

LES OGSÅ: 

Dette er de tre råeste mobilene du får kjøpt

Går det an å se forskjell på iPad-skjermene?

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.