MOBIL

Dette er Google-favorittene

Her er de ti telefonene leserne våre søker mest på.

16. jan. 2012 - 16:46

Er det noe vi følger nøye med på her i Mobili-redaksjonen så er det leserstatistikk. Dette er et av de viktigste verktøyene vi har for å kartlegge hva vi bør skrive mer om, hva vi burde skrive mindre om og ikke minst hvilket stoff vi bare kan droppe.

Noe av det vi ser på er hvilke telefonmodeller folk søker på før de til slutt lander hos oss, og utviklingen her er ganske så interessant. Vi ser gang på gang at interessen rundt nye telefoner er høy, for så å dabbe av, før den plutselig tar seg opp igjen i jevne intervaller.

Vi antar at hovedårsaken til svingningene er så enkel som reklame, og at folk liker å søke opp mer informasjon om telefonen de nettopp så på TV eller i avis-innstikket. Og det er en sunn vane.

Her er de ti telefonene som har gitt oss mest trafikk fra søkemotorer de siste 30 dagene:

10. Nokia C5Denne traveren har halvannet år på baken, men vekker fremdeles interesse.

På tiendeplass på listen vår finner du en gammel Nokia-traver.

Nokia C5 var en strålende telefon da den kom, og den er en strålende telefon i dag. Dette er et av stadig færre alernativer du har å velge mellom dersom du er ute etter en telefon med gode, fysiske nummertaster.

Her finner du verken stor berøringsskjerm, avansert teknologi eller alle mulighetene som følger de største smarttelefonplattformene i dag, men du får likefullt en trivelig mobil som fungerer brillefint til samtaler, sms og annen lett bruk.

Og målgruppen som er ute etter akkurat dette og minst mulig annet dill er ikke liten.

LES TEST AV NOKIA C5 (Ha i bakhodet at teksten er skrevet i 2010).

9. Nokia N9Nokia N9 er den eneste kommersielle Meego-telefonen.

Interessen rundt Meego-plattformen dalte da det ble kjent at Nokia droppet ut av samarbeidet med Intel til fordel for Microsoft. Men den første (og eneste) Meego-telefonen trekker likevel lesere.

LES OGSÅ: Her er Nokias første Windows-telefoner

Og til tross for at selve plattformen kanskje ikke har en lysende fremtid er det faktisk snakk om en god mobil for deg som bare vil ha et annerledes operativsystem og en nydelig utformet telefon.

Nå får du ikke den samme fyldige databasen eller like lettvint installasjon som med Android, iOS eller Windows Phone, men akkurat dette mistenker vi vil appelere til nerdegenet hos mange.

LES TEST AV NOKIA N9

8. Huawei U8850 VisionHuawei U8850 Vision vekker nysgjerrighet hos leserne.

Huawei slapp i fjor U8800, som leverte svært gode spesifikasjoner for betydelig færre hundrelapper enn tilsvarende mobiler fra konkurrentene.

I år har produsenten prøvd seg igjen med Huawei 8850 Vision. Denne gangen er konkurransen langt kvassere, med en lang liste gode Android-telefoner til under 2500 kroner, men ut fra interessen ser det ut til at selskapet holder hodet over vannet.

U8850 er en fin allrounder uten mange svakheter, og den har i tillegg både robuste materialer, beskjeden størrelse og bra design.

LES TEST AV HUAWEI U8850 VISION

7. HTC Sensation XEMed Dr. Dre på laget blir folk interessert.

HTC kjøpte seg i fjor sterkt opp i Beats, og det ble klart at produsenten ville satse mer på multimedieinnhold. Det skulle ikke ta mange månedene før de første HTC-telefonene med røde detaljer og Beats-logo befant seg i butikkhyllene.

Og den mest populære er etter alt å dømme HTC Sensation XE, som altså er Beats-varianten av den originale Sensation. Forskjellen er kjappere prosessorer, større batterikapasitet og at Beats-teamet har tatt seg av lydprofilen. Og så følger det med Beats-øreplugger i esken.

Slikt liker vi tydeligvis her til lands, og Sensation XE seiler inn til en sjuendeplass blant de mest googlede telefonene siden midten av desember.

LES LYNTEST AV SENSATION XE

6. ZTE BladeMange er interessert i å lære mer om ZTE Blade.

Kinesiske ZTE har for alvor inntatt markedet i Norge, og har hatt stor suksess med ZTE Blade, som befinner seg i det laveste prissegmentet for Android-telefoner.

Dette er en fin inngang for deg som ikke har hatt en smarttelefon tidligere, og som vil gjøre debuten rimeligst mulig, men vær obs på at telefonen har ganske svak maskinvare, og vil få problemer med mange av de nyeste Android-spillene.

LES TEST AV ZTE BLADE

NESTE SIDE: TOPP FEM

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.