MOBIL

Dette er en iPad

Her er tilbehøret som gjør iPad til en laptop med 17,5 timers batteritid.

2. juni 2011 - 16:26

Maskinvarekraften i mobiltelefoner og tablets har mangedoblet seg de siste årene, og i kjølvannet av denne utviklingen dukker det stadig opp nye produkter som utnytter mulighetene som ligger her.

En naturlig konsekvens av den økte kraften er at mobiltelefoner og tablets kan ta over stadig flere av oppgavene du tradisjonelt har brukt en vanlig datamaskin til.

Vi har allerede sett nærmere på Motorola Lapdock, som i praksis er et tomt laptop-skall som blir en fullverdig PC når du kobler det til Motorola Atrix 4G. Dette er et kroneksempel på hvordan mobilprodusentene ser for seg at vi bruker mobilene våre i fremtiden.

Forvandler iPad til en "Macbook"

Selskapet Crux står bak flere produkter som i stor grad visker ut forskjellene på en laptop og en tablet, gjennom produktserien Crux Case.

Dette er enkelt og greit dokking-stasjoner med laptop-design. Her plasserer du iPaden din i en ramme med fulltastatur, og kobler dette til via Bluetooth. 

Det finnes flere varianter av produktet. Crux360 har en vridbar ramme som gjør det mulig å forme iPaden i fire forskjellige formater - laptop mode, tablet mode, movie mode og carry mode.

17,5 timers batteritid? Ja takk.

Den mest interessante dokkingstasjonen er imidlertid Crux Loaded. Denne er langt mer avansert enn Crux360, og kommer med berøringsflate i tillegg til vanlig fulltastatur.

I tillegg til å gi iPaden din samme design som en vanlig laptop, har denne også innebygd batteri. iPad 2 har allerede 10 timers batteritid, og med Crux Loaded får du ytterligere 7,5 timer.

Crux360 koster 149 dollar, som tilsvarer drøyt 800 norske kroner, og kommer for salg i juli. Crux Loaded koster 249 dollar (rundt 1350 kroner), og skal selges fra og med høsten. Mer informasjon og en videodemonstrasjon finner du på Crux sine hjemmesider.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.