KARRIERE

Dette er drømmebedriftene

Dag Yngve Dahle
22. nov. 2007 - 11:37
Vis mer

Storselskapene topper. Det viser resultatene i Universum Communications ferske undersøkelse "Young Professionals Survey 2007", som ble lagt fram torsdag.

En av fire

Blant ingeniørene plasserer hver fjerde av de spurte, som er under 40 år og har ett til åtte års arbeidserfaring, Statoil (nå StatoilHydro) på topp på lista over drømmebedrifter. 25 prosent velger seg Statoil.

Selskapet får mer enn dobbelt så høy oppslutning som neste bedrift på lista, som er Aker Kværner.

Hydro følger hakk i hæl, mens Microsoft noe overraskende markerer seg også blant ingeniører. Selskapet tar en pen fjerdeplass.

- Denne rangeringen av selskaper overrasker meg ikke. StatoilHydro og de neste på listen er selskaper som gir mange muligheter for ingeniører. Store og internasjonale kompetansemiljøer gir faglige utfordringer og egenutviklingsmuligheter for den enkelte medarbeider, sier Nito-president Marit Stykket.

Forskjeller

Brutt ned på bransjer er vinneren fortsatt Statoil. Selskapet topper listene både for ansatte innen offshore, bygg og anlegg og energi.

I petroleumsnæringen sier 49 prosent - altså nesten halvparten - av de spurte at Statoil er deres foretrukne arbeidsgiver. Her er Hydro og Aker Kværner ikke overraskende de nest mest populære bedriftene, mens flere oljeselskaper følger deretter.

I byggenæringen tar Norconsult og Skanska plassene bak Statoil, mens Hydro og Statkraft ses på som nest mest attraktive blant energiansatte.

- Vi vet at Nitos medlemmer legger stor vekt på faglig miljø, karriereutviklingsmuligheter og jobbsikkerhet når de velger arbeidsgiver. Disse selskapene har en historie og tradisjon som tilsier at de normalt er i stand til å tilby nettopp dette, sier Stykket.

Velger Gates

Blant de spurte i IT-bransjen topper Microsoft lista med en oppslutning på vel 22 prosent. Ingen andre selskaper er mer populær enn Bill Gates' norske våpendragere.

Men også her er Statoil populær. Selskapet tar andreplassen med nesten 20 prosent av stemmene. Telenor følger på tredjeplass, mens IT-profiler som Opera og IBM tar de neste plassene.

Universum Communications har endret kriteriene i undersøkelsen fra årene før. Det betyr at det er kun for IT-bransjen det er mulig å sammenlikne årets tall med fjorårets tall.

Microsoft tok førsteplassen også i fjor, og beholder altså tetposisjonen.

Statoil tok også i fjor andreplassen, mens fjorårets bronsevinner Opera faller ned en plass til fjerdeplass. Telenor stiger fra fjerde- til tredjeplass. HP kan loggføre det største hoppet i popularitet. Selskapet klatrer fra fjorårets 22. plass til en 10. plass i år.

Økonomer har ikke annerledes preferanser enn ingeniører og IT-folk. Ifølge Dagens Næringsliv vil også de helst jobbe i Statoil, mens DnBNOR, Hydro, Aker Kværner og Utenriksdepartementet følger deretter.

Bedriftene vi drømmer om

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.