MOBIL

Dette er de heteste IFA-ryktene

Neste uke kan det komme et lite skred med nye telefoner. Her er de beste tipsene fra ryktebørsen.

23. aug. 2012 - 12:01

Den største arenaen for mobillanseringer har i flere år vært Mobile World Congress, som går av stabelen i Barcelona hver februar. Det betyr ikke at de andre teknologimessene er kjemisk fri for mobilnyheter.

IFA-messen er et av arrangementene som plutselig har blitt veldig interessant for alle som følger med på mobilbransjen. Samsung kom på banen her i fjor, der de stjal showet med flere imponerende produkter, blant annet den strålende kjempetelefonen Galaxy Note.

LES OGSÅ: Maktdemonstrasjon fra Samsung 

Om en drøy uke går startskuddet for årets IFA-messe i Berlin, og denne gangen er det tvilsomt at produsenten får oppmerksomheten for seg selv.  De siste månedene har det dukket opp et vell av rykter rundt nye produkter, og det forventes at flere av disse blir offisielt lansert under IFA.

Her er noen av nyhetene vi forventer å se til uken:

Samsung Galaxy  Note II

Vi har ingen problemer med å omtale Galaxy Note som en av fjorårets beste mobiltelefoner. Enorm skjermstørrelse, høy oppløsning, plenty med kraft og alt du trenger av teknologi gjør dette til en mobil som er særdeles morsom å bruke og som gir deg en uovertruffen oversikt over det du holder på med.

Allerede rundt årsskiftet begynte de første, vage ryktene om en oppfølger å sirkulere. Disse ryktene fikk etter hvert mer kjøtt på beinet, og i dag er det mer eller mindre bekreftet at Galaxy Note II blir lansert om en drøy uke. Nærmere bestemt 29. august.

 

Denne juvelen får en oppfølger om en drøy uke. 

Denne følger selvsagt samme oppskrift som forgjengeren, og du kan forvente en svær sak med saftige spesifikasjoner.

Skjermen skal ha fått en oppgradering siden sist, og ryktene skal ha det til at vi snakker om 5,5 tommer med 1280 x 800 piksler. Tidligere ble det snakket i gangene om enda høyere oppløsning, men Samsung skal ha droppet dette på grunn av utfordringer med batteritiden.

Innmaten i telefonen er naturligvis spenstigere enn i fjor. Sannsynligvis snakker vi om den samme systembrikken som i Galaxy S III, altså Samsungs egenproduserte Exynos 4 Quad-brikke. Denne har fire prosessorkjerner som tikker på 1,4 GHz (muligens klokket opp til 1,5 GHz) og grafikkbrikken ARM Mali-400 MP4.

Ellers skal Samsung ha valgt hakket mer eksklusive materialer enn i originalen, og da snakker vi sannsynligvis om den samme polykarbonat-plasten som i Galaxy S III.

Utover dette kan du forvente en telefon som har alt av teknologi, støtte for minnekort, kraftig batteri, medfølgende pekepenn (S-Pen) og Android 4.0 (eller 4.1) under skallet.

LES OGSÅ: Slik blir Samsung Galaxy Note II

LG Optimus G

LG har bremset kraftig ned på antall produserte telefoner per år, og når selskapet leverer fantastiske pakker som Optimus 4X HD er det ingen tvil om at de er inne på riktig spor.

Den siste tiden har det gått rykter om at produsenten jobber med sin hittil heftigste telefon – Optimus G. Denne skal by på en firekjerneprosessor, 4,7-tommers 720p-skjerm og hele 2 GB arbeidsminne (RAM).

 

Ryktene skal ha det til at Optimus 4X HD slett ikke blir det heftigste vi ser fra LG i år. 

Nøyaktig hvilken maskinvare som skal stå i telefonen er ikke kjent. Det naturlige ville vært å velge den samme, velutprøvde Tegra 3-brikken som i Optimus 4X HD, men siden LG er en cowboy-produsent blir vi ikke overrasket om de blir først ut med å ta i bruk Qualcomms heftigste Snapdragon-brikker.

Du skal heller ikke se bort fra at telefonen vil kjøre på LG-produsert maskinvare. For halvannen måned siden ble det nemlig kjent at selskapet i likhet med Samsung skal produsere sin egen systembrikke, foreløpig kalt L9. Ryktene skal også ha det til at den første LG-telefonen med denne brikken vil bli presentert tidlig i september, som beleilig nok er samme tidspunkt som IFA-messen.

LES MER: Ny Hulken-telefon fra LG?

Trillinger fra Sony

Sony er selvsagt til stede på IFA-messen, og i det offisielle programmet er det ikke nevnt noe annet enn tablets, PCer og TV. Vi mistenker likevel at selskapet har noen nye Xperia-telefoner i ermet.

To sluggere, én lettvekter

 

De to mest interessante telefonene som har lekket de siste månedene har gått under kodenavnene «Mint» og «Hayabusa».  

Begge disse skal ha fått Qualcomms Snapdragon MSM8690 under skallet, altså samme maskinvare som HTC One S.

Oppløsningen skal også være den samme i begge telefonene – nærmere bestemt 1280 x 720 piksler. Skjermen i Hayabusa skal imidlertid være hakket større: 4,7 mot 4,3 tommer.

Ellers skal begge telefonene  ha 16 GB interminne i tillegg til støtte for minnekort, og kameraoppløsningen skal gå helt opp til 13 megapiksler.

Hva som blir de endelige navnene på de to sluggerne er ikke helt sikkert, men det kan se ut til at de vil havne på markedet som Xperia T og Xperia XT.

Den siste telefonen på Sonys lekkasjeliste heter Xperia J. Dette er en lavprismodell til under 2000 kroner, samtidig som den byr på en 4-tommers skjerm med 854 x 480 piksler.

LES MER: Ny og rimelig Sony-telefon lekket

Vi skal ikke være for bastante på at vi får se disse telefonene under IFA-messen (det er tross alt ikke nevnt noe om mobiltelefoner i Sony-programmet), men vi tør likevel å spå at de blir offisielt lansert i løpet av september.

Uansett hva som skjer er vi tiltede i Berlin for å dekke begivenhetene. Det er altså bare å følge med på Mobili.no neste uke for siste nytt fra IFA.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.