T2

Dette batteriet kan øke levetiden på verktøy med 20 prosent

Rivende utvikling.

Kraftpakke: Bosch har hevet batterilista til 6 Ah på sitt nye 18 volt batteri og kansert en mini hurtiglader som kan ta seg av alt fra 14,4 volt til 36 volt batterispenning.
Kraftpakke: Bosch har hevet batterilista til 6 Ah på sitt nye 18 volt batteri og kansert en mini hurtiglader som kan ta seg av alt fra 14,4 volt til 36 volt batterispenning. Bilde: Bosch
15. des. 2014 - 22:05

At elbiler får stadig bedre batteri vet vi. Men i verktøyverden går det mye kjappere. Det er ikke mange år siden Bosch lanserte sitt standardbatteri i 18-voltserien. I 2007 var det på 2,6 Ah og det var bra den gangen. Så gikk det et par år før 3 Ah dukket opp og for tre år siden kom det nye «monsterbatterier» på hele 4 Ah.

Her var ikke Bosch først i løypa, men de hadde også utviklet den nye CoolPack-teknologien med bedre overvåkningselektronikk og evne til å bli kvitt varme gjennom varmeledende plast.

Les også: Harde pakker til jul? Dette er våre tips

Øker levetiden med 20 prosent

Imponerende som det var tok det ikke lang tid før den nye 5 Ah batteriet kom på markedet. I fjor dukket det opp og nå var de konge på haugen igjen. En stund. For nå er Milwaukee hakk i hel med sin 5 Ah variant.

Og da er det bare å innovere videre. På nyåret kommer et nytt batteri med hele 6 Ah. Det øker batterilevetiden med 20 prosent og gjør at det blir mindre og mindre behov for verktøy som trenger kontakt med 230 volt til annet enn batterilading.

Les også: Et godt, batteridrevet arbeidslys

For kraftkrevende verktøy

Det nye batteriet har samme ytre mål som 3, 4 og 5 Ah-variantene og veier med sine 620 gram marginalt mer enn de med mindre kapasitet. Men det er ikke på grunn av mengden elektroner de lagrer.

— Dette er jo som på en bil. Har du en tank på 30 liter ønsker du en støtte en, men de som har 60 liter føler nok ikke det samme behovet. Dette er nok først og fremst et batteri for kraftkrevende verktøy som sirkelsager, bajonettsager, vinkelslipere og annet med høyt strømforbruk. Det betyr at 4 Ah og 5 Ah kommer til å leve videre, sier salgssjef i Bosch, Tommy Borgersen.

Sammen med den nye batteriene kommer også en ny universallader. Den kan lade alle spenningsklassene i de såkalte proffseriene fra 14, 4 volt helt opp til den kraftigste på 36 volt. Laderen bruker 50 minutter på å lade det nye 6 Ah batteriet.

Les også:

Blir lyden bedre med superkabler til 180.000 kroner?

Dette er den første 4G-samtalen i Norge

Den beste kaffemaskinen vi har testet. Og den dyreste  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.