IT

– Det teknisk verste OL på 16 år

Kringkastere raser mot arrangørene av London-OL.

Den internasjonale olympiske komité skyldte på et overbelastet datanett for at landeveisrittet i sykkel lørdag ble sendt uten både tidsreferanser og grafikk.
Den internasjonale olympiske komité skyldte på et overbelastet datanett for at landeveisrittet i sykkel lørdag ble sendt uten både tidsreferanser og grafikk. Bilde: NTB scanpix
31. juli 2012 - 10:00

Den europeiske kringkastingsunionen (EBU) og NRK er blant dem som retter skarp kritikk mot TV-sendingene fra OL, ifølge P4.

– Kjempealvorlig

EBU går så langt som å kalle årets OL for det teknisk verste siden lekene i Atlanta i 1996.

– Dette er kjempealvorlig og beskrives av engelske medier som horribelt, sier programsjef Odd Kaldefoss i EBU til P4.

Særlig gjorde lørdagens fellesstart i sykling for menn at både seere og TV-selskaper reagerte. Løpet manglet både tidsreferanser og grafikk, noe Den internasjonale olympiske komité (IOK) skyldte på et overbelastet datanett.

Faktisk mente IOK at britenes bruk av Twitter og andre nettbaserte mobilapplikasjoner gjorde at sykkelsendingen gikk uten grafikk og tidtaking.

– God bedring

Det er en forklaring sportsredaktør Rune Haug i NRK er lite imponert over.

– Dersom det stemmer at IOK bruker et system som er avhengig av at folk begrenser mobilbruken sin, er det bare å ønske god bedring. Da jeg hørte denne forklaringen for første gang, trodde jeg det var en spøk, sier Haug til NRK.

En annen ting som får EBU til å reagere, er at OL-arrangørene har satt i gang enkelte øvelser før oppsatt tid – fordi de var redde for regn.– Det er fullstendig uakseptabelt. Å starte før tiden er det verste som kan skje for alle kringkastere, sier Odd Kaldefoss.

Ifølge P4 har OL-arrangøren lagt seg flat for kritikken fra EBU.

Les også: Herfra styres The Tube

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.