INDUSTRI

Designpris til Tomra

Panteautomatens bakside fra Tomra har fått designprisen Red Dot.

 PRISET: Baksiden av panteautomatene fra Tomra spiller en viktig rolle. Nå har den nye bakromsløsningen MultiPac fått den gjeve Red Dot-designprisen.
PRISET: Baksiden av panteautomatene fra Tomra spiller en viktig rolle. Nå har den nye bakromsløsningen MultiPac fått den gjeve Red Dot-designprisen. Bilde: Tomra
Tore StensvoldTore StensvoldJournalist
12. apr. 2012 - 10:50

Den nye bakromsløsningen MultiPac, som ikke er synlig for kunder, men vesentlig for butikkpersonalet, stakk av med prestisjeprisen for produktdesign.

Tomra konkurrerte med 1800 selskaper og 4.515 produkter i denne kategorien. 30 internasjonale eksperter undersøkte, testet og evaluerte hvert eneste produkt, ifølge en pressemelding fra Tomra.

Bred evaluering

 Juryen evaluerte de registrerte kandidatene etter en rekke ulike kriterier som innovasjonsnivå, funksjonalitet, hvor selvforklarende produktet er i bruk og miljømessig bærekraftighet.

– MultiPac er en av de mest nyskapende løsningene som TOMRA Collection Solutions har presentert til markedet på flere år, sier sier leder av TOMRA Collection Solutions, Håkon Volldal.

Enklere hverdag

Han hevder at MultiPac med sin funksjonalitet og intuitiv håndtering revolusjonerer automatisert håndtering av tomme drikkebeholdere.

– Det  gjør hverdagen enklere for butikkpersonalet, sier Volldal.

Global designpris

Designprisen "red dot" ble første gang delt ut i 1955 og er i dag en av de mest anerkjente prisene internasjonalt innenfor produktdesign.

Med mer enn 14 000 kandidater fra over 70 land er «red dot» en virkelig global designkonkurranse.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.