PODKAST

Derfor er Bergen Norges maritime navle – og slik utvikler vi næringen videre

Norges maritime hovedstad drives fram av gode relasjoner og klyngesamarbeid. Grønn omstilling, digitalisering og rekruttering av unge som bygger ned siloer skal sørge for at posisjonen beholdes.

Ser mot havet: Siv Remøy-Vangen er daglig leder i Maritime Bergen.
Ser mot havet: Siv Remøy-Vangen er daglig leder i Maritime Bergen. Foto: Tore Stensvold
22. juni 2020 - 17:00

Bergen har en mange hundre år gammel maritim tradisjon, men fortsetter å fornye seg. Her ser man på de store internasjonale utfordringene skipsfarten står overfor. Hvordan gjøre den både den kystnære og den internasjonale skipsfarten grønnere og hvordan skal den digitaliseres? Det siste er ikke lett i en bransje hvor kontakten mellom mennesker har spilt så stor rolle. Dette er også en sektor i næringslivet som må fornyes og som må gjøre seg interessant for kvinner. 

Alt dette jobber organisasjonen Maritime Bergen for. De er etablert av selskapene i den maritime sektoren i Bergen. Vi har sammen med vår maritim-reporter Tore Stensvold vært på besøk i vestlandsbyen og snakket med daglig leder Siv Remøy-Vangen. Dette er første sending i en spesialserie på fire, som publiseres 22.–25. juni.

Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.
Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.

Podkasten Teknisk Sett

Jan M. Moberg og Odd Richard Valmot i Teknisk Ukeblad er begge sivilingeniører med solid teknologisk bakgrunn. Hver uke snakker de om aktuelle teknologiske temaer i TUs podkast Teknisk sett. 

Normalt publiseres Teknisk sett hver torsdag ettermiddag.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.