T2

Denne telefonen har dobbelt kamera

Huawei Honor 6 Plus.

På baksiden sitter to åtte megapikslers kamera som fotograferer samtidig.
På baksiden sitter to åtte megapikslers kamera som fotograferer samtidig. Bilde: Marius Valle
Marius ValleMarius ValleJournalist
8. mars 2015 - 09:35

Barcelona, Mobile World Congress: Som et svar på suksessen til ferske kinesiske mobilprodusenter som Xiaomi og Oppo, lanserte Huawei en ny produktserie kalt Honor i fjor.

Denne serien markedsfører de som en egen mobilprodusent, til tross for at det er snakk om rene Huawei-produkter. De selges i likhet med mange av de andre populære kinesiske produsentenes telefoner bare over internett.

Den første modellen som ble lansert i denne serien var Honor 6, som vi testet i fjor.

Huawei lanserte ingen nye telefoner i serien i Barcelona, men annonserte at oppfølgeren, Honor 6 Plus, kommer for salg i Europa. Denne telefonen ble lansert allerede i fjor, og er i salg i Kina.

Huawei Mediapad X2: Nettbrett eller telefon? Velg selv

Dobbelt kamera

Dette er en telefon med 5,5 tommers 1080p-skjerm, og det spesielle er at den har dobbelt kamera. Litt som det HTC puttet i sin fjorårstoppmodell One (M8), men likevel ikke helt.

For mens det ekstra kameraet i HTCs telefon utelukkende var der for å registere dybdedata, har Huawei gått for to åtte megapikslers kamera som lar deg gjøre en rekke stilige triks.

Kameraene tar en rekke forskjellige eksponeringer under fotografering, noe som angivelig gir spesielt gode HDR-opptak. Vi fikk ikke vite nøyaktig hvor mange eksponeringer det er snakk om, men vi antar at det i alle fall er snakk om dobbelt så mange som på telefoner flest.

Oppsettet skal også gjøre kameraet spesielt godt egnet til å ta bilder under svak belysning, noe Huawei også var ivrige etter å demonstrere. Under demonstrasjonen tok de bilder i en svakt belyst boks, og resultatet var overbevisende nok, uten at vi har hatt anledning til å granske bildene nøye i ettertid.

Når det er sagt, så var også telefonen dønn i ro da bildet ble tatt, og prosessen tok en del sekunder. Hvor godt det vil fungere når man fotograferer med frihånd kan vi ikke si noe om.

Verdt å merke seg er uansett at telefonen ikke har optisk bildestabilisator. Vi ser for oss at dette kan være litt kinkig å få til med to kamera.

Les også: LGs nye smartklokker er i metall

Programvare lar deg simulere forskjellige blenderverdier i ettertid.
Programvare lar deg simulere forskjellige blenderverdier i ettertid.

Juksefokusering

En annen funksjon er muligheten til å endre fokus i bildet i ettertid - en funksjon vi kjenner fra HTC One (M8). Huawei velger å bruke blenderverdier til å illustrere hvordan fokus endres, men det er altså ingen bevegelig blender i disse kameraene.

Alt gjøres ved å benytte dybdedata og programvare. Programvaren kan takket være tokameraoppsettet avgjøre hvor objekter i bildet er plassert i forhold til hverandre, og deretter legge på et filter som imiterer fokususkarphet. Akkurat som HTC gjorde, med andre ord.

Blenderverdien kan justeres fra simulert f/0,95 til simulert f/16, men den fysiske blenderverdien i kameraene er fast. Vi er ikke sikre på hva denne verdien er, men antakelig er den i området rundt f/2,0.

Les også: Her er whiskyflaska som kan fortelle deg om den har vært åpnet

Kameraet brukes som normalt, selv om det er to sensorer på baksiden.
Kameraet brukes som normalt, selv om det er to sensorer på baksiden. Marius Valle
Skal vi tro Huaweis markedsføring på messen, er dette ikke bare et bedre kamera enn iPhone 6 Plus kan skilte med. Vi kan også legge igjen speilreflekskameraet hjemme. Nå er vi ikke helt sikre på om vi er overbevist, i alle fall ikke om det siste. Men interessant er det uansett.

Kameraet på fremsiden har for øvrig også åtte megapikslers oppløsning.

Alt i alt en spennende kameratelefon, dette.

Lyntest: Slik er de nye Galaxy S6-modellene

Menysystemet er Huaweis Emotion UI 3.0. Telefonen er i glass og metall.
Menysystemet er Huaweis Emotion UI 3.0. Telefonen er i glass og metall.

Åtte kjerner

Utover dette er telefonen interessant nok i seg selv. Den har rimelig sprek maskinvare, og kjører Huaweis egne HiSilicon Kirin925. Denne har åttekjernet prosessor, hvor fira av kjernene er Cortex-A15 på 1,8 GHz, og fire Cortex-A7 på 1,3 GHz. Det er også 3 GB arbeidsminne, og lagringsminnet er 32 GB.

Støtte for minnekort er på plass, men vil du heller ha et ekstra SIM-kort kan du velge å sette dette i SD-kortsporet i stedet. En løsning Huawei har brukt tidligere, og som er rimelig fleksibel.

Batteriet er også at det kraftige slaget: 3600 mAh. Det burde bety at telefonen kan holde det gående i noen dager.

Vi merker oss også at Honor 6 Plus har fått bakdeksel i glass, og ikke glasslignende plast slik Honor 6 hadde. Rammen rundt telefonen er dessuten nå i metall.

Den ser slett ikke så verst ut, og med en vekt på 165 gram og en tykkelse på 7,5 millimeter føles den ikke spesielt stor eller tung heller.

Operativsystemet er Android 4.4, som jo i seg selv er litt overraskende. Men så ble denne altså opprinnelig lansert i fjor. Brukergrensesnittet er Huaweis egne Emotion UI 3.0.

Les også: Dette er ryktene om iPhone 7

- Som iPhone 6 Plus, bare bedre

Ellers merket vi oss at Huawei var svært ivrige med å sammenligne Honor 6 Plus med iPhone 6 Plus under en presentasjon på sin del av messeområdet.

Her var det gjennomgående budskapet at Honor 6 Plus er bedre enn iPhone 6 Plus på alle områder, og Huaweis utsendte hadde en rekke lysbilder med illustrerende grafer for å banke hjem dette budskapet.

Til slutt viste de frem en ganske interessant ligning, som du kan se under.

«iPhone 6 Plus + 23% mer batteri + IR-fjernkontroll + SD/SIM-kort = Honor 6 Plus»
«iPhone 6 Plus + 23% mer batteri + IR-fjernkontroll + SD/SIM-kort = Honor 6 Plus» Marius Valle
Tolker vi Huawei rett er altså Honor 6 Plus å betrakte som en iPhone 6 Plus med bedre batteri, infrarød fjernkontroll og støtte for ekstra SIM/minnekort.

Vi tør påstå at dette er ganske friskt av Huawei.

Honor 6 Plus kommer i salg i Europa, men om den skal tas inn i Norge er ikke avgjort. Dermed vet vi heller ikke hva den eventuelt vil koste.

Les også:

Her er HTCs nye toppmodell

Alt du trenger å vite om Google Play

Slik velger du riktig batteripakke  

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.