Denne tableten har slukt en mobil

MWC 2012: Asus Padfone drives av en mobiltelefon.

Denne tableten har slukt en mobil

MWC 2012: Asus Padfone drives av en mobiltelefon.

Den har dukket opp på ryktebørsen med jevne mellomrom, og nå er Asus Padfone offisielt lansert.

Dette er altså en mobiltelefon du kan bygge ut til en tablet, ved å plassere den inni et 10,1-tommers tablet-skall. Ikke helt ulikt Motorolas Lapdock-løsning, med andre ord.

Asus er nøye med å også tilby dokkingstasjoner med tastatur til tabletene sine, noe som også finnes til Padfone. Både tablet-skallet og tastaturet har egne batterier, noe som resulterer i en massiv brukstid når alt er koblet sammen.

Kruttpakke

Som vi allerede har erfart krever løsninger som dette masse kraft, og Asus Padfone ser ut til å by på musklene som kreves for å få gang på saker og ting.

Telefonen har fått Qualcomm-systembrikken MSM8960, som kjører på to Krait-prosessorkjerner med en klokkefrekvens på 1,5 GHz. I tillegg finner du grafikkbrikken Adreno 225 - som altså er oppfølgeren til den som står i HTCs toppmodeller. Arbeidsminnet er på 1 GB.

Ellers har telefonen en skjerm med en størrelse på 4,3-tommer og qHD-oppløsning, altså 960 x 540 piksler. Den kommer med Android 4.0 og leveres i varianter med fra 16 til 64 GB internminne, i tillegg til minnekortstøtte.

Asus Padfone skal på markedet i april i år, og etter hva vi forstår vil den også lande i norske butikkhyller på dette tidspunktet.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå