MOBIL

Denne tableten har slukt en mobil

MWC 2012: Asus Padfone drives av en mobiltelefon.

28. feb. 2012 - 09:29

Den har dukket opp på ryktebørsen med jevne mellomrom, og nå er Asus Padfone offisielt lansert.

Dette er altså en mobiltelefon du kan bygge ut til en tablet, ved å plassere den inni et 10,1-tommers tablet-skall. Ikke helt ulikt Motorolas Lapdock-løsning, med andre ord.

Asus er nøye med å også tilby dokkingstasjoner med tastatur til tabletene sine, noe som også finnes til Padfone. Både tablet-skallet og tastaturet har egne batterier, noe som resulterer i en massiv brukstid når alt er koblet sammen.

Kruttpakke

Som vi allerede har erfart krever løsninger som dette masse kraft, og Asus Padfone ser ut til å by på musklene som kreves for å få gang på saker og ting.

Telefonen har fått Qualcomm-systembrikken MSM8960, som kjører på to Krait-prosessorkjerner med en klokkefrekvens på 1,5 GHz. I tillegg finner du grafikkbrikken Adreno 225 - som altså er oppfølgeren til den som står i HTCs toppmodeller. Arbeidsminnet er på 1 GB.

Ellers har telefonen en skjerm med en størrelse på 4,3-tommer og qHD-oppløsning, altså 960 x 540 piksler. Den kommer med Android 4.0 og leveres i varianter med fra 16 til 64 GB internminne, i tillegg til minnekortstøtte.

Asus Padfone skal på markedet i april i år, og etter hva vi forstår vil den også lande i norske butikkhyller på dette tidspunktet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.