T2

Denne sender musikk gjennom murvegger

Ny trådløs sender for Sonos-anlegg.

Gjennom veggen: Sonos nye ruter, Boost, har signalstyrke som kan penetrere murvegger og antenner som kan håndtere interferens
Gjennom veggen: Sonos nye ruter, Boost, har signalstyrke som kan penetrere murvegger og antenner som kan håndtere interferens Bilde: Sonos
14. okt. 2014 - 15:12

Rundt 2 prosent av alle norske husstander har musikkanlegg fra Sonos. Noen av dem sliter med trådløse signaler.

Selv om de ulike høyttalerne folk har plassert ut i forskjellige rom kan formidle signaler for andre som er utenfor dekning, såkalt mesh-nettverk, kan dekningen likevel være et problem.

Dytter Bridge ut

Løsningen som nå kommer er deres egen trådløse sender. Boost har vesentlig kraftigere og mer sofistikert teknologi enn Bridge, som er løsningen kundene har brukt til i dag.

Bridge forsvinner ut av porteføljen og det er det ikke bare Boost som sørger for. En ny programvareoppgradering gjør at folk klarer seg uten Bridge.

I stedet for å ha en egen Sonos-ruter, som igjen er koblet til nettet i huset bruker den husets vanlige wifi-ruter. De som har en Bridge kan selvfølgelig fortsette å bruke den, men der den, eller den vanlige wifi-ruteren sliter med å rekke gjennom veggene er det Boost som skal løse problemene.

I følge Sonos skal Boost nå 50 prosent lenger.

Les også: Riktig musikk gir bedre konsentrasjon på jobben

Trengs på TV

Brukere som benytter Sonos-høyttalere for å forbedre lyden i TV-en er avhengig av enten Bridge eller Boost om lyden skal være synkron med bildet.

Går den via den vanlige ruteren, kan ikke Sonos garantere lipsync. Et alternativ er selvfølgelig å koble til høyttalerne ved TV-en med kabel, men det er ikke mange som synes det er en god i ide i dag.

Les også: Geir bygger noen av verdens beste høyttalere

Mindre interferens

Etter hvert som vi har fått stedig flere ting som sender i wifi-båndene og at alle naboene henger seg på, er det mer interferens i nettet enn noen gang. Det mener Sonos de har løst ved at Boost har tre innvendige antenner som hjelper til å redusere effekten av interferens.

Boost er tilgjengelig fra i dag og koster 899 kroner.

Les også: 10 triks for bedre wifi hjemme

Tekniske spesifikasjoner

Nettverk:

  • Trådløst: SonosNet 2.0, et sikkert AES-kryptert, peer-to-peer trådløst mesh-nettverk
  • Internettilkobling: Internettforbindelse kreves for systembred tilgang til Internett-radiostasjoner, online musikktjenester og programvareoppdateringer. (DSL/kabelmodem eller LAN-basert høyhastighets Internett-­‐forbindelse kreves.) Internett-funksjonalitet kan kreve betaling av en separat avgift til en tjenesteleverandør. Lokale og/eller rikstelefonavgifter kan gjelde.
  • Porter: 2-ethernetporter 10/100 Mbps, auto MDI/MDIX
  • Nettverksbroer: 2-ports bryter lar Ethernet-enheter koble til gjennom SonosNet™. Enkel Internettilkobling for andre produkter i huset – SonosNet kan streame hvilke som helst data mellom nodene. En BOOST har to Ethernetkontakter på baksiden for å levere standard Internettilkobling til dekoderen, PVRen, PCen, spillkonsollen eller NAS-stasjonen.
  • Utvider rekkevidden til Sonos-systemet – stream musikk trådløst til en ekstern plassering ved å plassere en BOOST mellom en Sonos-komponent og resten av Sonos-systemet. Utvid den trådløse rekkevidden til controlleren – forbedre controllerens tilgang til SonosNet ved å plassere en BOOST i områder hvor den trådløse dekningen må forbedres. Perfekt for ettermonteringer, hvor alle Sonos-komponenter er plassert på ett sted i stedet for å være plassert rundt omkring i hjemmet.

Generelt:

  • Strømforsyning: DC 5 V, 2 A til AC 110/240 V
  • Join-knapp Automatisk kablet eller trådløst oppsett av Sonos-system
  • Lys på toppanel: Indikerer BOOST-status
  • Dimensjoner: (H X B X D) 33 mm x 115 mm x 115 mm
  • Vekt: 0,191 kg

Les også:

Samsung utfordrer Sonos på trådløs lyd

TEST: B&W 686 S2: En usedvanlig vellykket budsjetthøyttaler

10 tips til deg som bruker Spotify på mobilen  

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.