KARRIERE

– Denne myten står for fall

Dag Yngve Dahle
15. jan. 2012 - 09:06

– Vi har inntrykk av at myten om den nerdete teknologen er på sterk retur. Selvfølgelig er teknologer er tiltrukket av teknologi og de har ofte en utpreget analytisk evne, men det betyr ikke at de ikke kan være like gode til å håndtere vanskelige personer og situasjoner som en jurist eller økonom, sier Harg.

Bakgrunn:

– Mange virksomheter både i privat og offentlig sektor lykkes best med tverrfaglige ledermiljøer, hvor personer med ulik bakgrunn utfyller hverandre. Topplederens evne til å skape resultater har størst sammenheng med vedkommendes personlighet og evne til å få personer med ulik kompetanse til å trekke i samme retning, sier hun.

– Det er også sannsynlig at Furnham har sin erfaringer fra et helt annet sosialt miljø enn vi ser i norske bedrifter, der avstanden mellom de ulike utdanningsgruppene og prestisjen i de ulike rollene ikke er så stor som i andre deler av verden, sier Harg.

– Jeg har også problemer, ut fra egen erfaring, med å akseptere påstanden om at en teknolog ikke forstår businessen, sier Harg.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.