IT

Denne dronen skal frakte medisiner til en øy i Nordsjøen

Første drone i regelmessig fraktrute. Se video.

26. sep. 2014 - 19:09

Droner er for alvor på vei til å bli et hverdagsfenomen. Tidligere har Teknisk Ukeblad omtalt bruk av droner til krig, inspeksjon av fakler på oljeplattform, telling av sel, inspeksjon av kraftlinjer og undertrykking av rasende gruvearbeidere.

Også Amazon har skapt mye oppmerksomhet for sine planer for droner til varelevering.

Men nå viser det seg at pakkestransportselskapet DHL (eid av Deutsche Post) er nærmest å gjøre nettopp varelevering med droner til en virkelighet.

Les også: Dette multikopteret skygger unna norske flyplasser

Regelmessig dronerute

DHL skal, som første selskap i verden, begynne en regelmessig dronerute til øya Juist utenfor den tyske nordvestkysten.

Dronen er helt autonom, og har blitt godkjent for bruk i Europa. Den skal dermed frakte medisiner og annen nødvendig gods til øya, som har en befolkning på 1500 personer.

Selv om dronen gjør hele flyturen av seg selv, vil det alltid være en operatør som kan ta over om det skulle oppstå en nødsituasjon, opplyser DHL i en pressemelding.

Les også: Boeings laserkanon skyter ned droner

Det er ikke store lasten dronen kan ha med seg – 1,2 kilo er grensen. Total veier dronen under 5 kilo og flyr i maksimalt 50 meters høyde.
Det er ikke store lasten dronen kan ha med seg – 1,2 kilo er grensen. Total veier dronen under 5 kilo og flyr i maksimalt 50 meters høyde.

Liten last

Dronen kalles DHL Parcelcopter, og er utviklet i samarbeid med universitetet i Aachen og selskapet Microdrones. Parcelcopter har en aerodynamisk utformet container under de fire propellene sine, med plass til gods.

Det er ikke store lasten dronen kan ha med seg – 1,2 kilo er grensen. Totalt veier dronen under 5 kilo og flyr i maksimalt 50 meters høyde. Maksfarten er 18 meter i sekundet.

Dronen i pilotprosjektet er spesialbygget for å fly ut til øya Juist, og har derfor en rekkevidde på 12 kilometer.

– Med DHL Parcelcopter vil et ubemannet fartøy, som flyr utenfor operatørens synsfelt foreta levering i et virkelig oppdrag for aller første gang, uttaler direktør i DHL Jürgen Gerdes i pressemeldingen.

Bildet av Juist er publisert under en Creative Commons-lisens.

DHL Parcelcopter skal frakte medisiner og annen nødvendig gods til øya, som har en befolkning på 1500 personer. Kurverwaltung Juist
Les også:

Denne undervannsroboten kan du bygge selv

Slik blir du en droneflyver  

– Katastrofale ulykker kan skje når som helst  

Neste vår åpner Europas første droneutdanning i Tromsø

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.