T2

Denne bærbare laderen kan lades opp på tre sekunder

Med lightergass.

Denne laderen bruker lightergass for å produsere strøm og skal kunne lade opp en typisk Iphone 11 ganger. Den skal etter planen komme på markedet tidlig neste år.
Denne laderen bruker lightergass for å produsere strøm og skal kunne lade opp en typisk Iphone 11 ganger. Den skal etter planen komme på markedet tidlig neste år. Bilde: Kraftwerk
10. feb. 2015 - 19:37

Ett av problemene med bærbare ladere er at du må ha tilgang til en strømkobling for å lade dem opp. Det er ikke så praktisk hvis du er på reise, på hyttetur i fjellheimen, eller bare ikke har tilgang til strøm.

Det finnes produsenter som har laget ladere som baserer seg solkraft, men Ezelleron har nå utviklet en lader som skal være svært pålitelig.

Les også: Disse 20 oppstartsbedriftene bør du følge med på i 2015

Bruker våtgass

Det tyske selskapet har utviklet en liten lader som genererer strøm av lightergass. Et påfyll tar omtrent tre sekunder, noe som skal være nok til å lade opp en Iphone rundt 11 ganger.

Laderen har brenselsceller som konverterer den kjemiske energien fra butan og propan om til elektrisk energi. Den blir riktignok varm, men er beskyttet mot overoppheting.

Lager karbondioksid

Prosessen gjør at den vanligvis yter to watt, mens makskapasiteten er 10 watt. Ladingen skjer gjennom en USB-port, noe som betyr at man kan bruke den til mobiltelefoner, kameraer og andre håndholdte enheter.

Prosessen skaper vanndamp og karbondioksid, og det skal ikke komme noe lukt når man lader.

Selskapet har fått de nødvendige tillatelsene som gjør at man kan ta den med seg inn i kabinen på fly. Den skal i tillegg kunne fungere både ute og inne, og inneholder altså brensel som er opptil 20 ganger lettere enn batterier.

Les også: Dette er ryktene om iPhone 7

Massiv støtte

Laderen, som bærer navnet Kraftwerk, har derimot ikke kommet på markedet ennå.

Ezelleron har nå en kampanje gående på Kickstarter for å samle inn nok penger til å drive produktutviklingen videre.

Administrerende direktør Sascha Kühn, som har sin doktorgrad fra arbeid med brenselsceller, sier at de har klart å lage en rekke prototyper som fungerer uten problemer.

Det agnet har mange bitt på: I skrivende stund har selskapet fått inn 1,1 millioner dollar fra 8593 bidragsytere, og fremdeles gjenstår 23 dager av kampanjen.

Målet til Kühn var å få inn 500.000 dollar.

Kommer om et årLaderen er fremdeles ikke på markedet, men administrerende direktør Sascha Kühn i Ezelleron sier at de har klart å lage en rekke prototyper som fungerer uten problemer. Heimrich & Hannot GmbH

Kommer om et år

Spørsmålet er nå om det laderen blir et kommersielt produkt.

Hvis de klarer å få den på markedet, vil de ha kommet lenger enn Lilliputian Systems, som Teknisk Ukeblad skrev om i mai 2012. Selskapet utviklet en lignende lader med brenselscelle som het Nectar, men i fjor sommer gikk selskapet konkurs.

Det er uvisst om Ezelleron har kjøpt opp noen av patentene som gikk med i konkurssalget, men det tyske selskapet har på sin side sikret seg med 27 patenter.

Som med alle oppstartsselskaper finnes det ingen garantier, men selv sier de at laderen skal være på markedet tidlig neste år. Prisen skal ligge på rundt 1100 kroner.

Les også:

Slik ser du USA-Netflix på mobilen

Alt du trenger å vite om Google Play

Skal du velge Wimp eller Spotify?  

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.