SAMFERDSEL

Den norske oppfinneren har laget el-sykkelen som gjør det behagelig å sykle til jobb

En norsk ide tetter igjen hullet i individuell transport mellom sykkelen og bilen.

Den nye elsykkelen: På CityQ sitter du beskyttet mot vær og vind. Det meste av mekanikken er fjernet til fordel for en tråkkbar generator, to motorer og et batteri som holder i ti mil. Alt overvåket og oppgradert via nettskyen.
Den nye elsykkelen: På CityQ sitter du beskyttet mot vær og vind. Det meste av mekanikken er fjernet til fordel for en tråkkbar generator, to motorer og et batteri som holder i ti mil. Alt overvåket og oppgradert via nettskyen. Foto: Odd R. valmot/CityQ
5. mars 2020 - 20:30

Morten Rynning kjøpte seg Tesla for å kunne bruke kollektivfeltet, men det var han ikke alene om. Da begynte han å sykle, og oppdaget at det ikke var mange dager der det ikke regnet, var for kaldt eller for varmt. Så kom idéen:

Den elsykkelen han tenkte ut og skal sette i produksjon neste år, er ikke stort bredere enn en sykkel. Men den skiller seg ut ved å ha fire hjul, to motorer og front og tak som beskytter mot regn. Et tak som er godt egnet til å plassere solceller på, noe som kan gjøre sykkelen selvladende i mange markeder.

For selv om Rynning og medarbeiderne skal drive selskapet CityQ fra Norge, så er dette et kjøretøy beregnet på verdensmarkedet. De vil bygge broen mellom den tradisjonelle sykkelen og bilen.

Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.
Odd Richard Valmot og Jan M. Moberg.

Podkasten Teknisk Sett

Jan M. Moberg og Odd Richard Valmot i Teknisk Ukeblad er begge sivilingeniører med solid teknologisk bakgrunn. Hver uke snakker de om aktuelle teknologiske temaer i TUs podkast Teknisk sett. Produsent er Sebastian Storvik.

Følg vår nye side på Facebook!

Hvis du abonnerer på Teknisk sett på iTunes, Spotify eller en annen app, kan du laste ned og lytte til nye episoder hver uke. Vi legger normalt ut nye episoder torsdag ettermiddag, slik at du for eksempel kan laste den ned og høre på vei til jobben på fredager.

Mer podkast fra Teknisk Ukeblad Media

Hør gjerne også vår søsterpublikasjons nye podkast Dobbeltklikk. En podkast om IT, av Digi.no.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.